YK:n ystävät

Verkosto kokoaa suomalaisia yhteen vaihtamaan mielipiteitä ja tarvittaessa kriittisesti arvioimaan YK:n saavutuksia ja haasteita. Se toimii myös Suomen YK-liiton asiantuntija- ja tukiverkostona vahvemman YK:n ja kestävämmän tulevaisuuden edistämiseksi. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Liity YK:n ystäviin

Helena Ranta, Tarja Halonen, Rauli Virtanen
Vuoden 2017 YK:n ystävä presidentti Tarja Halonen sekä YK:n ystävien johtotiimin jäsenet Helena Ranta (vas) ja Rauli Virtanen (oik). Kuva: Laura Böök.

YK:n ystävien tavoitteena on vahvistaa suomalaisten YK-osaamista ja tehdä tunnetuksi Suomen YK-politiikkaa sekä edistää YK:n päämäärien toteutumista niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Verkoston perustamistilaisuus järjestettiin YK:n päivänä 24.10.2017.

YK:n ystävät -verkosto järjestää vuosittain muun muassa YK-aiheisia tilaisuuksia ja palkitsee vuoden YK:n ystävän. YK:n ystävät on myös tilaisuus verkostoitua muiden YK-asioista kiinnostuneiden kanssa.

Verkoston toiminta on avointa, laaja-alaista ja puolueetonta. Jäseneksi voivat liittyä kaikki verkoston päämäärät hyväksyvät henkilöt. Verkostoon liityttäessä liitytään myös YK-liiton kannatusjäseneksi.

Verkostolla on myös mentorointiohjelma, jonka haku on vuoden lopulla. Lisätietoja mentoroinnista: jenni.kauppila [ät] ykliitto.fi

YK:n ystäväksi liitytään täyttämällä yllä oleva lomake ja maksamalla kannatusmaksu turvallisella verkkomaksamisella. Jäsenyys on jatkuva ilman erillistä ilmoitusta, mutta jäsenyytensä voi irtisanoa milloin tahansa.

Kannatusjäsenen vuosimaksu on 50 euroa. Voit valita myös ikuisuusjäsenyyden (250 euroa), jolloin vuosimaksuja ei aiheudu jatkossa.

Jos edustat järjestöä, joka haluaisi liittyä YK-liiton jäsenjärjestöksi, ota yhteyttä: toimisto [ät] ykliitto.fi

Toimintaa ohjaa johtotiimi, johon on kutsuttu YK-asioita laaja-alaisesti seuraavia henkilöitä.

Johtotiimiin kuuluvat:

Professori Helena Ranta (puheenjohtaja)
Hanasaaren kulttuurikeskuksen toimitusjohtaja Gunvor Kronman
OAJ:n erityisasiantuntija Ritva Semi
Toimittaja ja tietokirjailija Rauli Virtanen
Yrittäjä Peter Vesterbacka
Keskustan eduskuntaryhmä, EU-, ulko- ja puolustuspolitiikan asiantuntija Jari Haapiainen
Yrittäjä Lenita Toivakka

Vuoden YK:n ystävät

2017: Presidentti Tarja Halonen


2018: Presidentti Martti Ahtisaari

2019: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö