YK-koulut

YK-kouluverkosto on kaikille avoin yhteisö, joka saa tukea ja vinkkejä YK-asioiden käsittelyyn kouluissa ja opetuksessa. Pitämällä esillä YK:n teemoja opetuksessa ja koulujen toimintakulttuurissa, koulut ovat mukana rakentamassa kestävää tulevaisuutta ja edistämässä lasten ja nuorten ihmisoikeuksia, rauhaa ja turvallisuutta.

kestävän kehityksen tavoitteet koulussa

Mikä on YK-koulu?

YK-kouluverkosto on kaikille kouluille ja oppilaitoksille avoin tuki- ja yhteistyöverkosto YK-teemojen, ihmisoikeuksien, rauhan ja turvallisuuden sekä kestävän kehityksen näkyväksi tekemiseen osana koulujen opetusta ja toimintakulttuuria. Vuonna 2014 perustetussa YK-kouluverkostossa on mukana jo 150 koulua ja oppilaitosta eri puolilta Suomea.

Mitä YK-koulu tekee?

YK-koulun toiminnalle ei ole tiukkoja sääntöjä tai pakollisia toimintoja, jotka pitäisi suorittaa lukuvuoden aikana. Toiveenamme kuitenkin on, että YK-kouluissa vietettäisiin vähintään kerran vuodessa YK-päivää tai -viikkoa, jolloin oppilaat ja opettajat pääsisivät perehtymään YK:n toimintaan syvemmin. Merkittäviä YK-päiviä ovat mm.

  • Rauhanpäivä 21.9.
  • YK:n päivä 24.10.
  • Lapsen oikeuksien päivä 20.11.
  • Ihmisoikeuksien päivä 10.12.
  • Maailman luontopäivä 3.3.
  • Naistenpäivä 8.3.

YK-kouluna tuette YK:n työtä ja olette mukana kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Ilmoittautuminen YK-kouluksi on avoin kaikille kouluille ja oppilaitoksille.

Uutiskirje tarjoaa ajankohtaista YK-tietoa

YK-kouluille lähetetään uutiskirjeitä säännöllisesti. Kirjeessä koulut saavat tietoa muun muassa tulevista YK-teemapäivistä, uusista oppimateriaaleista sekä YK-liiton ajankohtaisista tapahtumista. Toivomme uutiskirjeen tarjoavan ikkunan maailmanpolitiikan tutkimiseen sekä keskeisiin YK:ssa käsiteltäviin aiheisiin, joihin voi halutessa syventyä oppitunneilla ja koulun yhteisissä projekteissa tai tapahtumissa.

Tilaa YK-koulujen uutiskirje tästä (avautuu uuteen ikkunaan).

Ilmoita oppilaitoksesi YK-kouluksi

YK-koulu logo

Ilmoittautumalla mukaan saat käyttöösi YK-koulu-logon, jonka voi laittaa esimerkiksi oppilaitoksen verkkosivuille.

Lataa logo täältä

(avautuu uudelle välilehdelle)

Koulun yhteystiedot
Osoite
Kouluaste
Yhteyshenkilön tiedot
Yhteyshenkilö