Maailma on myllerrysten keskellä ja kansainvälinen luottamus on käymässä vähiin. YK tarvitsee ystäviä enemmän kuin koskaan. YK on ainoa valtioiden muodostama yhteisö, jossa ratkaistaan maailmanlaajuisia haasteita demokraattisesti. Jos YK heikkenee, heikkenee kykymme rakentaa parempaa, yhteisempää tulevaisuutta.

Liity YK:n ystäviin ja tule YK-klubille »

YK-koulut

YK-kouluverkosto on kaikille kouluille ja oppilaitoksille avoin tuki- ja yhteistyöverkosto YK-teemojen, ihmisoikeuksien, rauhan ja turvallisuuden aihekokonaisuuksien sekä kestävän kehityksen teemojen näkyväksi tekemiseen osana koulujen opetusta ja toimintakulttuuria.

YK-kouluverkoston jäsenenä saatte ensimmäisten joukossa tietoa ajankohtaista YK-teemoissa, Suomen YK-liiton tapahtumista, tulevista koulutuksista sekä uusimmista oppimateriaaleista.

Vuonna 2014 perustetussa YK-kouluverkostossa on mukana jo 135 koulua ja oppilaitosta eri puolilta Suomea. YK-koulujen määrä on myös osa kansallista Agenda 2030 -indikaattorijärjestelmää.

YK-kouluna tuette YK:n työtä ja olette mukana kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Ilmoittautuminen YK-kouluksi on avoin kaikille kouluille ja oppilaitoksille.

YK-koulu logo

Ilmoittautumalla mukaan saat käyttöösi YK-koulu-logon, jonka voi laittaa esimerkiksi oppilaitoksen verkkosivuille.

Ilmoita oppilaitoksesi YK-kouluksi

Koulun yhteystiedot
Osoite
Kouluaste
Kouluaste
Yhteyshenkilön tiedot
Yhteyshenkilö