YK-koulut

YK-kouluverkosto on kaikille avoin yhteisö, joka saa tukea ja vinkkejä YK-asioiden käsittelyyn kouluissa ja opetuksessa. Pitämällä esillä YK:n teemoja opetuksessa ja koulujen toimintakulttuurissa, koulut ovat mukana rakentamassa kestävää tulevaisuutta ja edistämässä lasten ja nuorten ihmisoikeuksia, rauhaa ja turvallisuutta.

Kestävän kehityksen värikäs sektoririnkula, takana koululuokka, jossa pulpetteja ja liitutaulu.

Mikä on YK-koulu?

YK-kouluverkosto on kaikille kouluille ja oppilaitoksille avoin tuki- ja yhteistyöverkosto YK-teemojen, ihmisoikeuksien, rauhan ja turvallisuuden sekä kestävän kehityksen näkyväksi tekemiseen osana koulujen opetusta ja toimintakulttuuria. Vuonna 2014 perustetussa YK-kouluverkostossa on mukana jo 150 koulua ja oppilaitosta eri puolilta Suomea.

Mitä YK-koulu tekee?

YK-koulun toiminnalle ei ole tiukkoja sääntöjä tai pakollisia toimintoja, jotka pitäisi suorittaa lukuvuoden aikana. Toiveenamme kuitenkin on, että YK-kouluissa vietettäisiin vähintään kerran vuodessa YK-päivää tai -viikkoa, jolloin oppilaat ja opettajat pääsisivät perehtymään YK:n toimintaan syvemmin. Merkittäviä YK-päiviä ovat mm.

  • Rauhanpäivä 21.9.
  • YK:n päivä 24.10.
  • Lapsen oikeuksien päivä 20.11.
  • Ihmisoikeuksien päivä 10.12.
  • Maailman luontopäivä 3.3.
  • Naistenpäivä 8.3.

YK-kouluna tuette YK:n työtä ja olette mukana kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Ilmoittautuminen YK-kouluksi on avoin kaikille kouluille ja oppilaitoksille.

Uutiskirje tarjoaa ajankohtaista YK-tietoa

YK-kouluille lähetetään uutiskirjeitä säännöllisesti. Kirjeessä koulut saavat tietoa muun muassa tulevista YK-teemapäivistä, uusista oppimateriaaleista sekä YK-liiton ajankohtaisista tapahtumista. Toivomme uutiskirjeen tarjoavan ikkunan maailmanpolitiikan tutkimiseen sekä keskeisiin YK:ssa käsiteltäviin aiheisiin, joihin voi halutessa syventyä oppitunneilla ja koulun yhteisissä projekteissa tai tapahtumissa.

Tilaa YK-koulujen uutiskirje tästä (avautuu uuteen ikkunaan).

Ilmoita oppilaitoksesi YK-kouluksi

YK-koulu logo

Ilmoittautumalla mukaan saat käyttöösi YK-koulu-logon, jonka voi laittaa esimerkiksi oppilaitoksen verkkosivuille.

Lataa logo täältä

(avautuu uudelle välilehdelle)

Koulun yhteystiedot
Kouluaste
Yhteyshenkilön tiedot
Yhteyshenkilö