
Kasvattajille
Monipuolisia materiaaleja kansainvälisyydestä, ihmisoikeuksista ja kestävästä kehityksestä. Aineistot on suunniteltu soveltuviksi kaikille kouluasteille, ja ne on vapaasti eriytettävissä ikätason mukaisesti opettajan toimesta. Ota YK osaksi opetusta!
YK-koulut


YK-kouluverkosto on avoin kaikille oppilaitoksille.
YK-päivien tehtävät


Tehtäviä muutamiin keskeisiin YK-päiviin.
YK osaksi opetusta


Menetelmiä ja materiaaleja YK-asioiden ja kestävän kehityksen käsittelyyn opetuksessa.
Suomen YK-liiton koulutustoiminta tukee YK:n ja Unescon asettamia kasvatus- ja koulutustavoitteita. YK-liitto keskittyy globaalikasvatukseen, jonka tavoitteena on tehdä tunnetuksi YK:n toimintaa, edistää ihmisoikeuksien tuntemusta sekä tukea vastuullista ja aktiivista kansalaisuutta globalisoituneessa maailmassa.
Kestävän kehityksen tavoitteet ovat keskeisiä toimintaa ohjaavia periaatteita. YK-liiton globaalikasvatuksella pyritään pitkäkestoisiin tuloksiin ja pysyvään muutokseen asenteissa ja toimintatavoissa.
Kasvattajille
YK-päivä

15.7.
Tiedote
17.5.2022 Tutustu uusiin kestävän kehityksen opetusmateriaaleihin
Toukokuussa julkaistut, uudet kestävän kehityksen opetusmateriaalit tarjoavat tietoa, opetusmenetelmiä, oppimiskokonaisuuksia ja tehtäviä kolmesta opetuksessa hyödynnettävästä teemasta: ilmastonmuutoksesta, kiertotaloudesta ja luonnon monimuotoisuudesta. Hyödynnä niitä opetuksessasi! Lue lisää
Tiedote

9.5.2022 Opettajien YK-päivien kalenteri on julkaistu Padletissä
Kansainväliset YK-teemapäivät kokoava interaktiivinen kalenteri on julkaistu Padlet-alustalla. Opettajille suunnattu kalenteri sisältää tietoa teemapäivistä sekä tehtäviä oppitunneille. Lue lisää
YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden alatavoite 4.7:
“Vuoteen 2030 mennessä varmistetaan, että kaikilla oppijoilla on tarpeelliset tiedot ja taidot kestävän kehityksen edistämiseksi, kouluttamalla muun muassa kestävästä kehityksestä ja elämäntavoista, ihmisoikeuksista, sukupuolten tasa-arvosta, rauhasta ja väkivallattomuuden kulttuurin edistämisestä, globaalista kansalaisuudesta, sekä monikulttuurisuuden arvostamisesta ja kulttuurin myötävaikutuksesta kestävään kehitykseen.”