Tiedote

Yhdeksäsluokkalaisten YK-tietokilpailu alkanut!

YK ja maailman tila -tietokilpailu on alkanut.

Noin 3300 oppilasta ympäri Suomea osallistuu YK-tietouden ja kestävän kehityksen tietokilpailun ensimmäiseen vaiheeseen 6. tai 13.3. Luokkia YK ja maailman tila -kilpailussa on mukana noin 170. Kilpailuun on ilmoittauduttu ennakkoon.

Kilpailu toteutetaan YK:n 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ja se on osa kouluille suunnattua YK ja maailman tila -kampanjaa.

YK-tietokilpailun teemat rakentuvat YK:n toiminnan, kestävän kehityksen, ihmisoikeuksien ja tulevaisuuden kehityshaasteiden ympärille. Tavoitteena on herätellä nuoria pohtimaan globaalin maailman nykytilaa eri näkökulmista ja samalla saada tietoa siitä, minkälaiset tiedot peruskoulunsa päättävillä nuorilla on käsitellyistä aiheista.

Kilpailussa jatkoon pääsee ryhmäkohtaisesti paras YK-tietäjä. Toinen vaihe tehdään itsenäisesti vastaamalla esseekysymykseen, jotka arvioi asiantuntijaraati. Voittajat palkitaan Helsingissä perjantaina 22.5.2015, luonnon monimuotoisuuden päivänä.

Kilpailuteemojen jatkotyöstöä varten on tuotettu virikemateriaalia ja aineistoa voi käyttää osana eri aineiden opetusta myös muiden kuin kilpailuun osallistuvien luokkien kanssa.

 

Kilpailun suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Suomen YK-liitto yhdessä yhteistyökumppaneidensa BMOL:in ja OAJ:n kanssa. Kilpailun toteuttamiseen on saatu avustusta ulkoasiainministeriöstä ja opetus- ja kulttuuriministeriöstä.