Uutinen

WHO-johtaja: "Testatkaa jokainen epäilty tapaus."

Maailman terveysjärjestö WHO:n johtaja painottaa: "Meillä on kaikille maille yksi selkeä viesti: testaa, testaa, testaa. Testatkaa jokainen epäilty tapaus."

Tedros Adhanom Ghebreyesus
WHO:n johtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus painottaa, että jokainen epäilty koronavirustapaus tulisi testata. Kuva: Elma Okic / UN Photo.

Maailman terveysjärjestö WHO:n johtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus painottaa testaamisen tärkeyttä pandemian vastaisessa taistelussa. Koronaviruksen taltuttaminen onnistuu, kun kaikki toimenpiteet otetaan käyttöön.

Maanantaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa Ghebreyesus korosti, että sairausketjujen katkaisemisessa oleellista on testaaminen ja eristäminen.

"Tulipaloa ei voi sammutta sokeana. Emmekä pysty pysäyttämään tätä pandemiaa, ellemme tiedä, kuka on saanut tartunnan."

"Meillä on kaikille maille yksi selkeä viesti: testaa, testaa, testaa. Testatkaa jokainen epäilty tapaus."

Ghebreyesus kertasi, että olemme viime viikkoina nähneet, miten nopeasti COVID-19 tapaukset leviävät. Sairastuneita ja kuolleita on nyt eniten Kiinan ulkopuolella.

Olemme myös nähneet, miten nopeasti on otettu käyttöön erilaisia keinoja, joiden avulla ihmiset pysyvät etäällä toisistaan. Kouluja on suljettu ja erilaisia tapahtumia on peruttu.

"Mutta emme ole nähneet tarpeeksi kiireellistä testien käyttöönottoa, viruksen kantajien eristämistä ja yhteyksien jäljittämistä."

WHO muutti koronavirusepidemian tason pandemiaksi viime viikolla.

Lisätietoja WHO:n verkkosivuilta ja alla video maanantain tiedotustilaisuudesta.

WHO:n tiedotustilaisuus maanantaina 16.3.2020. Video: WHO.