Uutinen

Tervetuloa virtuaaliselle ihmisoikeusmatkalle!

Ihmisoikeusmatka vie osallistujan virtuaalikierrokselle oppimaan ihmisoikeuksista, kansainvälisistä ihmisoikeussopimuksista sekä siitä, miten ihmisoikeuksia voi puolustaa arkielämässä.

viisi piirroshahmoa sinisellä kukkataustalla

YK-liiton uusi virtuaalinen ihmisoikeusmatka vie osallistujan kierrokselle ympäri Suomen tutustumaan eri ihmisryhmien ihmisoikeustilanteeseen.

Kasvattajien työn tueksi suunniteltu ihmisoikeusmatka ja -tehtävä tarjoavat oppilaitoksille ytimekkään ja mukaansatempaavan tavan käsitellä aihetta tärkeiden teemojen kautta ja erilaisten ihmisryhmien oikeuksien näkökulmista. Matkan sisältö on suunniteltu 15-20-vuotiaille nuorille yläkouluihin, toisen asteen oppilaitoksiin sekä aikuisopetukseen.

Virtuaalinen ihmisoikeusmatka käsittelee ihmisoikeuksia: mitä ne ovat, millaisia haasteita niiden toteutumisessa Suomessa on ja mitä jokainen voi tehdä, jotta ihmisoikeudet toteutuisivat paremmin. Kierroksella kohdataan eri puolella Suomea asuvia ihmisiä, jotka kertovat eri vähemmistöryhmien ihmisoikeustilanteesta. Mielenkiintoista uutta tietoa ja visaisia kysymyksiä sisältävän maailman ympäristö muuttuu, kun matkaaja vastaa oikein kysymyksiin.

Matkaoppaana toimii tunnettu ihmisoikeusaktivisti sekä some- ja mediapersoona Emmi Nuorgam. Matkalla Emmin kanssa tavataan vammaisaktivisti Marja Puustinen, transaktivisti ja sometaiteilija Piki Rantanen, romaninuori Ramona Palmroos-Salminen sekä saamelainen ympäristövaikuttaja Janne Hirvasvuopio.

kuvituskuva

Suositeltu selain: Firefox / Chrome

3D-virtuaalimaailma on beta-versio, eli sitä kehitetään jatkuvasti (Taikalyhty Oy). Ihmisoikeusmatkan viimeisessä kohteessa on klikattava palautelomake, joka on kehittämisen kannalta erittäin tärkeä. Kiitos jo etukäteen palautteesta!

Hanke on tuotettu ulkoministeriön Eurooppa-tiedottamisen tuella (2021).

Kuvitus: Karin Niemi