Uutinen

Intia muuttumassa kehitysavun vastaanottajasta sen antajaksi

Maailman ruokaohjelman (World Food Programme, WFP) mukaan Intia on muuttumassa kehitysavun vastaanottajasta lahjoittajamaaksi. Intian rooli ruokaturvan takaajana Etelä-Aasiassa on kasvussa.

"Vielä vuonna 2000 Intia oli avun nettosaaja, mutta tänä päivänä maa on WFP:n 15. suurin lahjoittajamaa", oteaa Maailman ruokaohjelman Aasian-johtaja Tony Banbury.

Viimeisen kolmen vuoden aikana Intia on lahjoittanut noin 52 miljoonaa dollaria Afganistanin ja Irakin lasten auttamiseen ja koulunkäyntiin. Avun piirissä on noin kaksi miljoonaa lasta.

"Ruokaohjelmien rahoittaminen Nepalissa, Sri Lankassa ja Pakistanissa on edelleen haaste", toteaa Banbury. "Ruoka-avun rajoittaminen saattaa johtaa turvattomuuden lisääntymiseen Intian naapurimaissa."

Banbury on vieraillut Intiassa WFP:n maaseutukehitystä tukevissa projekteissa. Hän on pannut merkille projektien parantaneen maaseudun köyhien elämänlaatua. "WFP:n ja Intian hallituksen kumppanuus on auttanut lapsia ja imettäviä äitejä maaseudulla, missä aliravitsemus on pahinta."

Artikkeli englanniksi