Tiedote

Testaa tietosi ja ole mukana kehittämässä YK-tietokilpailua

Tietokilpailu on osa YK-liiton "YK ja maailman tila" -hanketta

K täyttää 70 vuotta vuonna 2015. Juhlavuoden kunniaksi "YK ja maailman tila" -sivustolla on avattu tietovisa, jota pelaamalla oppilaat ja opettajat voivat testata YK-tietouttaan.

Vastaamalla kysymyksiin olet mukana ensi vuonna toteutettavan valtakunnallisen YK-tietokilpailun kehittämisessä. Kevään tietokilpailu on suunnattu yhdeksäsluokkalaisille. Nyt avattu testikilpailu sen sijaan on avoin kaikille.

Testikilpailu on avoinna 28.2.2015 saakka. Vastaukset jätetään nimettöminä.

Nyt voit vaikuttaa valtakunnallisen kilpailun kehittämiseen. Anna hetki aikaasi ja osallistu!

Valtakunnallinen kilpailu maaliskuussa

Varsinainen yhdeksäsluokkalaisille suunnattu kilpailu toteutetaan 6. ja 13. maaliskuuta 2015. Ilmoittautuminen kilpailuun on auki 6.1.–6.2.2015. Ilmoittautumisohjeet julkaistaan tammikuussa.

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa osallistujat vastaavat kysymyksiin joko verkossa tai paperilla. Kysymykset ovat samankaltaisia kuin nyt avatussa tietovisassa.

Osallistuminen kilpailuun vie yhden oppitunnin verran. Ensimmäisestä vaiheesta jatkoon pääsevät koulukohtaisesti parhaat YK-tietäjät. Kilpailun toinen vaihe tehdään kirjallisena.

Valtakunnalliset yhdeksäsluokkalaiset YK-tietäjät palkitaan maailman luonnon monimuotoisuuden päivänä 22.5.2015 Helsingissä pidettävässä tilaisuudessa.

 

Tutustu myös "YK ja maailman tila" -sivuston kestävän kehityksen materiaaleihin ja tehtäviin. Sivuilla voi myös ilmoittautua YK-kouluksi!