4. Jakso: Ilmastonmuutos ja ihmisoikeudet

Uudessa podcast-sarjassa seurataan YK:n ihmisoikeusneuvoston työtä ja tarkastellaan Suomen jäsenkauden tavoitteita ja tuloksia. Suomi toimii Genevessä kokoontuvan YK:n ihmisoikeusneuvoston jäsenenä vuosina 2022–2024.

YK:n ihmisoikeusneuvoston ja Suomen liput yhteensovitettuina tummalla taustalla.

Suomen YK-liiton uusi podcast-sarja Suomi YK:n ihmisoikeusneuvostossa seuraa 47 valtiosta koostuvan, YK:n tärkeimmän ihmisoikeuselimen työtä. Sarjan jaksoissa pureudutaan ihmisoikeusneuvoston toimintaan ja tarkastellaan Suomen kolmivuotisen jäsenyyskauden tavoitteita ja tuloksia.

Sarjan neljännessä jaksossa ulkoministeriön ihmisoikeusneuvostotiimin vetäjä Ann-Mari Fröberg ja Suomen YK-liiton järjestökoordinaattori Nanna Hallikainen keskustelevat ihmisoikeusraportoijien työstä ja roolista ihmisoikeusneuvostossa sekä uudesta ilmastonmuutosraportoijan mandaatista ja ihmisoikeuksien ja ilmastonmuutoksen välisestä yhteydestä.

Millainen rooli ihmisoikeusraportoijilla on ihmisoikeusneuvostossa?

Miten uusimmalla ihmisoikeusneuvoston mandaatilla toimiva ilmastonmuutosraportoija on aloittanut tehtävänsä ja mitä hänen istunnossa esittelemänsä raportti sisälsi?  

Miten ilmastonmuutosraportoija voi työssään edistää ihmisoikeuksia?

Kuunteluaika 12 min.

Tekninen tuottaja: Sisältöpalvelu Fabuloso

Podcast-jakson voi kuunnella myös Spotifyissa.

Suomi YK:n ihmisoikeusneuvostossa -podcastin aikaisemmat jaksot voi kuunnella täältä.