Uutinen

YK:n avustusjärjestöt lisäävät toimiaan Libanonissa tulitauon alettua

Satojen tuhansien libanonilaisten palatessa koteihinsa humanitääriset järjestöt tehostavat avustustoimiaan kriisialueella. Järjestöt varoittavat, että Libanonin eteläosa on edelleen vaarallinen siellä sijaitsevien miinojen ja räjähtämättömien ammusten vuoksi.

YK on perustanut neljä jakelupistettä Libanoniin. Avustuskuljetukset käynnistyivät vain minuutteja tulitauon alkamisen jälkeen. Pakolaisille on toimitettu ruokaa, lääkkeitä, vettä ja hygieniatarvikkeita. UNCHR on lisäksi toimittanut alueelle huopia ja patjoja. Pakolaisjärjestö raportoi ihmisten olevan helpottuneita voidessaan palata kotiin, mutta huolissaan koska eivät tiedä mikä heitä odottaa. Järjestö tarjoaa kotinsa menettäneille ihmisille hätämajoituksen, aluksi teltoissa.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan on ilmaissut helpotuksensa tulitauon pitämisen johdosta. Annan kannustaa molempia osapuolia vahvistamaan toimiaan rauhanomaisen kehityksen jatkumiseksi. Pääsihteeri totesi, ettei kummallakaan osapuolella ole varaa pettää maailman niihin kohdistamia odotuksia. YLE:n mukaan Hizbollah on ampunut Israelin asemiin muutamia raketteja tulitauon alkamisen jälkeen, mutta kukaan ei ole loukkaantunut.

Lisää aiheesta englanniksi:
YK:n avustusjärjestötö tehostavat toimiaan
YK tarjoaa hätäapua libanonilaisten palatessa koteihinsa
Annan ilmaisee tyytyväisyytensä tulitauon pitämisen johdosta