Uutinen

YK toivoo G8-maiden muistavan vastuunsa AIDS:in vastaisessa työssä

Yhdistyneiden kansakuntien AIDS-ohjelma (UNAIDS) kehottaa tällä hetkellä Saksan Heiligendammissa kokoontuvia teollisuusmaiden johtajia muistamaan vastuunsa AIDS:in vastaisessa työssä. UNAIDS toivoo G8-maille lähettämänsä lehdistötiedotteen mukaan, että maat ottaisivat keskusteluissaan huomioon jo sovitut tavoitteet ennaltaehkäisevää HIV/AIDS -työtä koskien. Tavoitteista on sovittu, mutta nyt olisi aika konkreettiselle toiminnalle.

G8-maat, Kanada, Ranska, Saksa, Italia, Japani, Venäjä, Iso-Britannia ja Yhdysvallat, sekä Euroopan Komissio ovat lisänneet resurssejaan HIV/AIDS -työhön, jotta tavoite universaalista hoitoon pääsystä ja tuesta toteutuisi.

UNAIDS huomauttaa kuitenkin tavoitteiden saavuttamisen olevan vielä kaukana ja näkee tarpeelliseksi resurssien lisäämisen nopeamman ja aikaisemman hoitoon pääsyn mahdollistamiseksi. Nopean hoidon on nähty olevan tehokkaampaa taudin lääkityksessä.

Kolmipäiväisen G8-maiden tapaamisen aikana arvioidut 33 000 ihmistä saa HIV-tartunnan ja lähes 24 000 ihmistä menehtyy AIDS:in aiheuttamiin sairauksiin.


Artikkeli englanniksi