Uutinen

YK-kylä avoinna kaikille koko viikon - ohjelmaa tarjolla luokkaretkelle

Kaikkien aikojen ensimmäinen Suomen ja Pohjoismaiden YK-toimijoiden yhteinen YK-kylä avattiin viikonloppuna. Virtuaalisessa kylässä voi kiertää aurinkoisissa tunnelmissa vielä loppuviikon ajan.

3D piirros kesäisestä kylästä, jossa YK-toimijoiden messupisteitä. Kuvan etualalla punainen lintu.

Tiedätkö kuinka monta rekka-, laiva- ja lentokonelastillista ruokaa toimitetaan päivittäin apua tarvitseville? Tiedätkö mikä on IOM ja mitä järjestö tekee Suomessa? Joko tunnet kaikki alla olevat YK-toimijat? Tee kierros YK-kylässä ja tutustu tarkemmin Suomessa ja Pohjoismaissa toimiviin YK-järjestöihin! Järjestöjen yhteisenä tavoitteena on maailma, jossa ketään ei jätetä kehityksestä jälkeen. Haluamme suojella ilmastoa, ihmisiä ja planeettaa.

Virtuaalisessa YK-kylässä voit kierrellä vapaasti pisteeltä toiselle. Järjestöjen edustajia on paikalla chatissä keskiviikkona 2.6. kello 9-12. Chat löytyy ruudun oikeasta alalaidasta. Kylä on avoinna sunnuntaihin 6.6. saakka. Vierailu YK-kylässä sopii hyvin esimerkiksi viimeisen kouluviikon ohjelmaan. Virtuaalikylässä voi tutustua YK:n merkitykseen animaation kautta ja suunnistaa tai pelata bingoa. Luokkaretkelle sopivat tehtävät löytyvät täältä.

Myös YK-järjestöjen Maailma kylässä -festivaalin ohjelmanumerot ovat nyt katsottavissa:
Palkitun Orlando von Einsiedelin ohjaama Lost and Found -lyhytdokumenttielokuva kertoo tarinan Kamal Husseinista, joka on omistanut elämänsä pakolaisleirillä hajotettujen perheiden yhdistämiselle. Myanmarin armeijan toteuttamien etnisten puhdistusten kohteiksi joutuneiden joukossa Hussein luo toivoa paitsi toisensa löytäville lapsille ja vanhemmille, myös itselleen.
Elokuvan jälkeen YK-asiantuntijoiden keskustelu aiheesta: Lost and Found – lapset paossa maailmalla.
Keskustelu globaalista ruokaturvasta Food for Thought - Kolmen ruokalajin menu (puhelava, lauantaina ohjelma, Chapter 8 – 6:33:27)
Elokuva- ja puheohjelmat voi katsoa perjantaihin 4.6. kello 24 saakka, elokuva katsottavissa kunnes 500 katselukertaa täyttyy (vapaa pääsy, kirjautuminen festivaalialustalle).

Kollaasi Suomen One UN-verkoston toimijoiden logoista