Uutinen

YK 75 vuotta juhlaviikko

Tänä vuonna YK täyttää 75 vuotta. Juhlan kunniaksi lokakuun YK-viikko on täynnä tapahtumia. Tule seuraamaan keskusteluja verkossa ja lähde kokemaan kestävän kehityksen tavoitteita taiteen kautta! YK-viikkoa vietetään 19.-25.10.2020. Tapahtumiin voi tulla muutoksia koronarajoitusten vuoksi. Tarkistathan tiedot verkkosivuiltamme.

YK 75v juhlaviikko
YK75 juhlaviikon alkuosa
YK 75v juhlaviikon loppuosa

YK:n päivänä lauantaina voit muun muassa seurata ilmastoaiheista webinaaria, kuunnella radiohaastattelun ja tutustua verkossa valokuvanäyttelyyn. Agenda - Art 2030 taidetapahtuman ohjelmassa on lauantaina Itku äidin haudalla -performanssi Finlandia-talon puistossa ja elokuvanäytös Oodissa. Sunnuntaina on viimeinen mahdollisuus tutustua upeaan tekstiiliteokseen ja äänimaisemaan Diakonissalaitoksen kirkossa. Kirkko ei ole avoinna lauantaina. Koronatilanne on vaikuttanut muun muassa siihen, että Finlandia-talon näyttelytila on suljettu viikonloppuna.

Agenda - Art 2030 on YK:n kestävän kehityksen tavoitteita käsittelevä taidetapahtuma, joka käsittää sekä esityksiä että useassa paikassa esillä olevan teossarjan. Kaikki tapahtumat ja näyttelyt ovat maksuttomia. Teossarjan on kuratoinut kuvataiteilija ja valokuvaaja Marika Tomu Kaipainen.

Teossarjan toteutuksessa noudatetaan vallitsevia covid-19 säädöksiä. Koronarajoitusten tiukentumisesta johtuen osa tapahtumista voidaan joutua perumaan. Mahdolliset muutokset ilmoitetaan YK-liiton verkkosivuilla.

Tapahtumapaikkoina Finlandia-talo, Hakasalmen huvila, Talvipuutarha, Diakonissalaitoksen kirkko, Villa Kivi, Oodi ja Eduskuntatalon portaat. Esitykset, ja teoskuvaukset löydät alla olevista tapahtumista sekä Agenda - Art 2030 nettisivuilta.

Agenda - Art 2030 -taidetapahtuman lisäksi YK-viikolla järjestetään muun muassa YK 75 vuotta -juhlaseminaari, ilmastoaiheinen webinaari, Instagram-haastattelu pakolaisaiheesta sekä YK-päivän hartaus Tuomiokirkossa. Suomessa toimiviin YK-järjestöihin sekä kestävän kehityksen tavoitteisiin voit tutustua loppuviikosta Oodissa. Löydät tiedot jokaisesta tapahtumasta tästä alta.

HUOM! Perjantain livelähetyksen paikka on vaihtunut You tubesta YK-liiton Facebookiin. Juhlaseminaari: arkisto.fi/suora

Tutustu koko viikon ohjelmaan ja tule mukaan!

Ohjelmaan sinisellä Youtube-logolla merkittyjä tilaisuuksia voit seurata verkossa.

Agenda - Art 2030 teossarjan näyttelyn paikat

Finlandia-talo, Mannerheimintie 13 e, 19.10. - 23.10. kello 9-18

Kansallismuseon puisto, Mannerheimintie 34,19.10. - 25.10. kello 6-21

Talvipuutarha, Hammarskjöldintie 1 A, 19.10. - 25.10. kello 7-21

Diakonissalaitoksen kirkko, Alppikatu 2, 20.10. - 23.10. kello 11-17 ja 25.10. 11-15.

 

Seuraavat YK-liiton tapahtumat

Tapahtuma

20.10.

Valokuvanäyttely: Suomalaisnaiset YK:ssa kautta aikojen

Suomalaisnaiset YK:ssa kautta aikojen
20.–30.10.2020, Kansallisarkiston aula, Rauhankatu 17, Helsinki

75 vuotta täyttävä YK on maailman kansojen tärkein yhteistyöjärjestö, joka perustettiin vuonna 1945 toisen maailmansodan hävityksen jälkimainingeissa. YK:n yksi keskeisiä tehtäviä on ollut kansainvälisen yhteistyön lujittaminen ihmisoikeuksien saralla. Suomalaisilla naisilla on ollut merkittävä rooli YK:n työssä ihmisoikeuksien ja erityisesti naisten oikeuksien parantamiseksi.

Näyttely esittelee YK:ssa eri aikakausina vaikuttaneita suomalaisnaisia ja otteita heidän arkistoistaan. Lue lisää

Tapahtuma

24.10.

UN 75th Anniversary Exhibition: #TheWorldWeWant

United Nations Secretary-General António Guterres launched a global conversation on the world’s future, inviting everyone, everywhere to participate, to commemorate the United Nations 75th anniversary.

This exhibit features 75 winning images from #TheWorldWeWant, a global photo contest hosted and organized by mobile app Agora in support of the 75th anniversary of the United Nations.
Lue lisää