Koronavirus on juuri nyt saavuttamassa kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia ihmisiä. Köyhyyden, kriisien ja katastrofien keskellä on jo valmiiksi pulaa puhtaasta vedestä, saippuasta ja terveydenhuollosta.

Auta heikoimmassa asemassa olevia ja tue YK:ta pandemian pysäyttämisessä!

Lahjoita »

Uutinen

WFP jakaa ruoka-avustusta Gazassa

21.11.2012

YK:n Maailman ruokaohjelma aloitti eilen ruoka-avustuksen jakamisen 30 000 ihmiselle kuudella paikkakunnalla Gazan alueella.

Ruoka-avustuksen jakaminen on osa WFP:n kuukausittaista avustusohjelmaa Gazan kaistalla, jonka kohteina ovat alueen 285 000 haavoittuvaisimmassa asemassa olevaa asukasta.

WFP tarjoaa hätäruoka-avustusta myös 350 perheelle tulevien päivien aikana eri puolilla Gazan aluetta. Avustuksella tullaan saavuttamaan noin 2100 ihmistä, joiden kodit ovat tuhoutuneet viimeaikaisissa hyökkäyksissä.

WFP:llä on esi-sijoitettuna riittävät ruokavarat kolmeksi kuukaudeksi kuukausittain autettaville 285 000 hengelle Gazan alueella ja sen ulkopuolella. Normaalien operaatioiden aikana WFP käyttää ruokakuponkeja, kouluruoka-ohjelmaa ja ruoka-annoksia köyhille ja ruokaturvattomille kotitalouksille, jotka kärsivät jatkuvasta saarrosta.

Eilen neljä WFP:n ruokatavara rekkaa yritti päästä alueella Karem Shalomin risteyksen läpi, mutta rekat joutuivat palaamaan takaisin rakettitulituksesta johtuen. Rekat kuljettivat 120 tonnia ruokaa, joilla voidaan syöttää 5600 henkeä kuukauden ajan.