Uutinen

UNICEF toimittaa hätäapua Kiinan maanjäristysalueelle

20.4.2010

YK:n lastenjärjestö UNICEF toimittaa hätäapua Tiibetin ylängön Qinghain provinssin maanjäristysalueen lapsille ja nuorille.

Viime keskiviikkona (14.4.) tapahtuneessa maanjäristyksessä sai UNICEFin tietojen mukaan surmansa yli 1 700 ihmistä. Noin 6 870 ihmistä on pelastettu raunioista Jiegun kaupungissa, jossa jopa 85 prosenttia rakennuksista on tuhoutunut ja 100 000 kaupunkilaista joutunut kodittomaksi. Suuri osa ihmisistä joutuu majoittumaan taivasalla, vaikka Tiibetin ylängöllä lämpötilat laskevat öisin pakkasen puolelle.

Maanjäristys sattui yhdellä Kiinan köyhimmistä ja eristyneimmistä alueista, UNICEFIN edustaja Yin Yin New kertoo järjestön tiedotteessa. UNICEF auttaa alueen lapsia ja nuoria lähettämällä heille lämpimiä vaatteita ja kenkiä, huopia, koulutelttoja sekä sairaala- ja opiskelutarvikkeita.

Paikallisten viranomaisten mukaan yli puolet järistysalueen koulurakennuksista on vaurioitunut. UNICEF auttaa viranomaisia järjestämään kouluille väliaikaisia toimitiloja. "Katastrofeista toipumisessa on tärkeää, että lapset voivat palata normaaliin päiväjärjestykseen niin pian kuin mahdollista", New sanoo.

Linkki YK:n uutiseen aiheesta