Maailma on myllerrysten keskellä ja kansainvälinen luottamus on käymässä vähiin. YK tarvitsee ystäviä enemmän kuin koskaan. YK on ainoa valtioiden muodostama yhteisö, jossa ratkaistaan maailmanlaajuisia haasteita demokraattisesti. Jos YK heikkenee, heikkenee kykymme rakentaa parempaa, yhteisempää tulevaisuutta.

Liity YK:n ystäviin ja tule YK-klubille »

Uutinen

UNFPA julkaisi ikääntymisraportin

YK:n väestörahasto UNFPA on julkaissut ikääntymisraporttinsa Ageing in the Twenty-First Century. Raportti käy läpi ikääntyvien ja ikäihmisten tilannetta maailmalla, kehitysmaissa ja muualla. Koska vanhusten määrä kasvaa maailmanlaajuisesti, voidaan odottaa maailman mullistuvan perustavalla tavalla. Raportin mukaan Suomi kuuluu tällä hetkellä 23 ikääntyneen talouden (aged economy) joukkoon. Ikääntyneessä taloudessa yli 65-vuotiaiden kulutus on suurempi kuin nuorten (0-19).

Raportti sisältää tilastojen ja kehityskatsausten lisäksi varovaisia arvioita tulevaisuudesta ja sitaatteja vanhuksilta ympäri maailmaa, ja siinä ehdotetaan yhteiskunnallisia muutoksia kasvavan väestöryhmän eduksi. Raportille pidetään pohjoismainen julkistustilaisuus Helsingissä Postitalossa perjantaina 5.10 klo
8.30 - 9.30. Tilaisuuden järjestää Valtaa vanhuus -kampanja.

Raportin viralliset kotisivut