Uutinen

Tervetuloa YK-koulujen seminaaripäivään ja opettajien täydennyskoulutukseen 26.11. Helsinkiin!

YK-koulujen logo

Kestävä kehitys, maailmankansalaisuus ja vuorovaikutus ovat osa uutta opetussuunnitelmaa. Meidän tulisikin tutkia, mitä tämä tarkoittaa niin omassa elämässämme, koulussa kuin maailmanlaajuisesti. Miten maailmankansalaiseksi kasvetaan? Mikä yhdistää uutta opetussuunnitelmaa ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteita? Kuinka opettaja voi puuttua rasismiin tai miten opettaja voi toimia koulussa rauhanrakentajana?

Päivän aikana kuullaan kiinnostava alustus päivän tematiikasta, pohditaan yllä esitettyjä kysymyksiä työpajoissa, saadaan eväitä ja välineitä uuden opetussuunnitelman toteuttamiseen sekä tavataan muiden koulujen edustajia ympäri Suomen. Seminaarin toiminnalliset työpajat toteutetaan järjestöyhteistyönä (Eetti ry, YK-liitto, WWF, Maan ystävät, SPR ja Rauhankasvatusinstituutti).

Tarjoamme tilaisuudessa aamukahvin ja lounaan sekä korvaamme matkakulut (max 300e halvimman kulkuneuvon mukaan) ja majoituksen (n.100e). Mikäli matkustat seminaariin kauempaa ja tarvitset majoitusta, kerro se ilmoittautumisen yhteydessä. Majoitus ja matkat varataan itse ja laskutetaan jälkikäteen Kepalta, joka koordinoi seminaaria.

Seminaarin ohjelma:

Aika: lauantai 26.11.2016 kello 9.00-16.00
Paikka: Tieteiden Talo, Kirkkokatu 6, Helsinki


8.30-9.00 Aamupala
9.00-9.15 Päivän teemojen alustus - OAJ:n erityisasiantuntija Ritva Semi. Katso Ritvan haastattelu
9.15-10.00 ”Maailma 2030 ja miten siihen valmistamme oppilaamme" – puheenvuoro ilmiöoppimisesta tulevaisuuden koulussa.  Ilona Taimela on elämänkatsomustiedon, historian, yhteiskuntaopin opettaja Ressun peruskoulussa ja Helsingin opetusviraston ilmiöoppimisen asiantuntijaopettaja.
10.00-12.00 Toiminnallinen työpaja: Kestävä kehitys koulussa - tietoa, toimintaa ja käytännön vinkkejä (Eetti ry, YK-liitto, WWF, Maan ystävät)
12-13.00 Lounas
13-15.00 Vaihtoehtoiset toiminnalliset työpajat: Rasismiin puuttumisen treenikehä (SPR) /Opettaja rauhanrakentajana (Rauhankasvatusinstituutti)
15.00-15.15 Kahvit
15.20-15.40 Opettajat ilman rajoja - järjestön vapaaehtoinen kertoo kokemuksistaan
15.40-16.00 Päivän yhteenveto

Seminaari on tarkoitettu ensisijaisesti YK-liiton ylläpitämälle YK-kouluverkostolle, johon mikä tahansa oppilaitos voi liittyä: http://www.ykliitto.fi/YK70v/YK-koulu. Koulutukseen voi kuitenkin hakea myös muista oppilaitoksista.

Seminaari on osa Kepan koordinoimaa Koulu maailmaa muuttamaan -opettajien täydennyskoulutushanketta. Lisätietoja hankkeesta ja sen tarjoamista koulutuksista osoitteessa http://www.globaalikasvatus.fi/koulu-maailmaa-muuttamaan

Lisätietoja antavat anni.kiviranta(at)kepa.fi ja christa.prusskij(at)ykliitto.fi
Ilmoittautumiset osoitteeseen https://www.surveymonkey.com/r/3TH7VV9 viimeistään 18.11.2016.