Koronavirus on juuri nyt saavuttamassa kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia ihmisiä. Köyhyyden, kriisien ja katastrofien keskellä on jo valmiiksi pulaa puhtaasta vedestä, saippuasta ja terveydenhuollosta.

Auta heikoimmassa asemassa olevia ja tue YK:ta pandemian pysäyttämisessä!

Lahjoita »

Uutinen

Suomi vastaa YK:n hätäapuvetoomukseen humanitaarisella avulla

Koululaisia Jordaniassa Za’atrin pakolaisleirillä, jossa on kymmeniä tuhansia Syyrian pakolaisia. Kuva: UN Photo/Mark Garten.

Suomi antaa kehitysministeri Pekka Haaviston päätöksellä 44,4 miljoonaa euroa humanitaarista apua maailman akuutteihin kriisikohteisiin. Suomen apu perustuu YK:n keskitettyyn hätäapuvetoomukseen, joka on tänä vuonna poikkeuksellisen suuri, yli 9 miljardia euroa. Tästä yli puolet annetaan Syyrian humanitaariseen auttamiseen.

Myös suuri osa Suomen tuesta annetaan Syyriaan, jossa humanitaarisen avun tarpeessa on yli 9 miljoonaa ihmistä, sekä Syyrian naapurimaihin, joihin on paennut jo yli 2,5 miljoonaa syyrialaista. Syyrian lisäksi Suomelta saavat apua Etelä-Sudan, Keski-Afrikan tasavalta, Kongon Demokraattinen Tasavalta ja Afganistan.

Suomen humanitaarinen apu annetaan YK-järjestöjen ja suomalaisten järjestöjen kautta, jotka varmistavat avun perille pääsemisen. Maailmassa on 81 miljoonaa humanitaarisen avun tarpeessa olevaa ihmistä. Humanitaarisen toiminnan tavoitteena on pelastaa ihmishenkiä, lievittää inhimillistä hätää ja ylläpitää ihmisarvoa ja -oikeuksia kriisien aikana.