Uutinen

Suomi myöntää 3,5 miljoonaa euroa lisää hätäapua Syyrian kriisiin

Suomi myöntää kehitysministeri Heidi Hautalan päätöksellä 3,5 miljoonaa euroa lisää hätäapua Syyrian kriisistä kärsiville. Suomi on ilmoittanut tänään maksulupauksestaan YK:n johtamassa kansainvälisessä humanitaarisessa avunantajien konferenssissa Kuwaitissa.

YK uskoo saavuttavansa hieman yli 11 miljardin euron tavoitteensa Kuwaitin kokouksen aikana. YK:n pakolaispäävaltuutettu UNHCR:n pääedustaja Melissa Fleming kiitti hätäavusta, mutta painotti, että tavoite on kuitenkin vähittäismäärä kriittisen avun rahoittamiseen.

Suomen tuki jakautuu neljän avustusjärjestön kesken: miljoona euroa YK:n pakolaispäävaltuutetulle (UNHCR), miljoona euroa YK:n alaiselle Maailman ruokaohjelmalle (WFP), 1,25 miljoonaa euroa Punaisen Ristin kansainväliselle komitealle (ICRC) sekä 250 000 euroa Kirkon Ulkomaanavulle. Suomen tuella toimitetaan humanitaarista apua myös Syyrian naapurimaihin.

EU ja sen jäsenmaat ovat myöntäneet humanitaarista apua Syyriaan ja lähialueiden pakolaiskriisiin yhteensä yli 422 miljoonaa euroa. Ennen tätä päätöstä Suomi on myöntänyt apua Syyriaan kriisiin 3,6 miljoonaa euroa.