Uutinen

Suomen YK-liitto täytti 65 vuotta

Suomen YK-liiton 65-vuotisjuhlia vietettiin ystävyyden merkeissä joulukuussa.

Presidentti Tarja Halonen YK-liiton 65-vuotisjuhlissa
Presidentti Tarja Halonen onnitteli 65-vuotiasta Suomen YK-liittoa. Kuva: Elina Laiho / Suomen YK-liitto.

Joulukuussa vietettiin Suomen YK-liiton 65-vuotisjuhlaa. Juhlaan osallistui muun muassa YK-liiton kunniapuheenjohtaja, presidentti Tarja Halonen. Halonen kertoi YK:n syksyn yleiskokouksesta sekä meneillään olevasta ilmastokokouksesta.

Negatiiviset asiat kehittyvät omaa tahtiaan siitä huolimatta pääsemmekö sopimukseen vai emme. Näin ollen meillä tulee kiire. Luonnon kanssa ei pysty neuvottelemaan, painotti Halonen.
 Hallitukset joutuvat käärimään hihansa ja tekemään enemmän kuin aiemmin ajattelivatkaan. Lupausten ja toimeenpanon välistä kuilua tulisi umpeenkuroa mahdollisimman pian ja asettaa uusia, realistisempia tavoitteita. Pitää tehdä enemmän.

Uusi puheenjohtaja Saara-Sofia Sirén (vas.) ja toiminnanjohtaja Helena Laukko Suomen YK-liiton vuosijuhlissa.
Uusi puheenjohtaja Saara-Sofia Sirén (vasemmalla) ja toiminnanjohtaja Helena Laukko Suomen YK-liiton vuosijuhlissa. Kuva: Elina Laiho / Suomen YK-liitto.

YK-liiton merkkipäivässä korostui ystävyyden teema. Varapuheenjohtaja Sanna Hämäläinen muistutti, että myös YK tarvitsee ystäviä.
Tänä päivänä YK:ta tarvitaan enemmän kuin koskaan ja myös YK tarvitsee ystäviä ja tukijoita enemmän kuin koskaan. Siksi YK-liitto on perustanut YK:n ystävät verkoston tuomaan YK:n tavoitteet lähemmäs jokaista meistä.

YK-liitto tiedottaa, tekee kansainvälisyyskasvatustyötä kouluissa, vaikuttaa Suomen ja EU:n YK-politiikkaan sekä työskentelee rauhan, turvallisuuden, kestävän kehityksen ja ihmisoikeuksien puolesta. YK-liitolla on 67 jäsenjärjestöä.

Suomen YK-liitto perustettiin 29. marraskuuta 1954. Se on Suomen vuonna 1955 toteutuneen YK-jäsenyyden keskeinen tukipilari. Lue YK-liiton historiasta lisää tästä.