Uutinen

Pääsihteerin tervehdys kansainvälisenä päivänä kidutuksen uhrien puolesta

"Tänään, kansainvälisenä päivänä kidutuksen uhrien puolesta, meillä on mahdollisuus muistaa ja osoittaa myötätuntoa kidutuksesta kärsineille ihmisille ja heidän perheilleen. Meidän tulisi suunnata huomiomme kidutuksen ja muun epäinhimillisen kohtelun täydelliseen kieltämiseen ja pyrkiä sitoutumaan maailmanlaajuisesti, jotta kidutuksen uhrit saisivat mahdollisuuden kuntoutua.

Tämä on päivä erityinen lisäksi, koska YK:n kidutuksen vastainen sopimus julistettiin kaksikymmentä vuotta sitten. Kuitenkin kahden vuosikymmenen jälkeen sopimusta ei ole ratifioitu kaikkialla. Kehotankin tänään niitä YK:n jäsenmaita, jotka sopimusta eivät ole allekirjoittaneet, tekemään niin ja ratifioimaan myös sopimuksen valinnaisen osan. Valinnainen osa sisältää tehokkaita normeja ja velvoittaa muun muassa pyrkimykseen tarkastaa kansalliset ja kansainväliset vankilat, jotta niissä ei harjoitettaisi kidutusta.

Kun taistelemme yhdessä kidutusta vastaan, meidän ei tule unohtaa sen uhreja. YK:n kidutuksen uhrien rahasto tukee järjestöjä, jotka auttavat kidutuksesta kärsineitä ja heidän perheitään. He ansaitsevat kiitoksen, kuten myös kaikki, jotka ovat lahjoittaneet rahastolle ja näin edistäneet tärkeää työtä.

Torjukaamme yhdessä kidutus ja auttakaamme siitä kärsineitä. Näin voimme rakentaa paremman ja inhimillisen maailman kaikille ihmisille ympäri maailman."


Artikkeli englanniksi