Koronavirus on juuri nyt saavuttamassa kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia ihmisiä. Köyhyyden, kriisien ja katastrofien keskellä on jo valmiiksi pulaa puhtaasta vedestä, saippuasta ja terveydenhuollosta.

Auta heikoimmassa asemassa olevia ja tue YK:ta pandemian pysäyttämisessä!

Lahjoita »

Uutinen

"Mitä maailma sinun mielestäsi tarvitsee enemmän?"

Maailman humanitaarisuuden päivää vietetään 19. elokuuta.

Tänään on maailman humanitaarisuuden päivä (World Humanitarian Day). Vuodesta 2009 saakka elokuun 19. päivänä on vietetty maailman humanitaarisuuden päivää niiden avustustyöntekijöiden muistolle, jotka ovat menettäneet henkensä virantoimituksessa. Samalla osoitetaan kunnioitusta niille, jotka tälläkin hetkellä tekevät työtä ihmishenkien puolesta vaikeissa ja vaarallisissakin olosuhteissa. Lisäksi päivän tarkoitus on lisätä tietoisuutta humanitaarisesta toiminnasta ja tuoda esiin kansainvälisen yhteistyön merkitystä.

Vuoden 2013 maailman humanitaarisuuden päivänä käynnistyy YK:n ja sen yhteistyötahojen kuukauden mittainen kampanjan teemalla ”Maailma tarvitsee lisää...”.  Kampanjan tavoitteena on haastaa ihmiset vastaamaan tähän kysymykseen ja siirtymään sanoista tekoihin, jotta voidaan auttaa miljoonia erilaisten humanitaaristen kriisien keskellä eläviä ihmisiä. Tee siitä totta-projektin aikana järjestetään erilaisia varainhankinta tapahtumia ympäri maailmaa, joilla pyritään keräämään kokoon kipeästi kaivattua rahoitusta humanitaarisen avunantotoiminnan jatkamiseksi.

Maailman humanitaarisuuden päivä on myös vuonna 2003 YK:n Bagdadin päämajaan kohdistetun terrori-iskun vuosipäivä. Tänään on kulunut tasan kymmenen vuotta siitä, kun 22 YK:n työntekijää menettivät henkensä ja satoja sivullisia haavoittui autopommin räjähdyksessä. Iskun yhteydessä menehtyi myös YK:n ihmisoikeusvaltuutettu ja Irakin erityislähettiläs Sérgio Vieira de Mello.

 

Lisätietoa:

Maailman humanitaarisuuden päivän kotisivuille tästä.

Oman sanansa, eli mielipiteensä siitä mitä maailma tarvitsee voi käydä jakamassa muillekkin osoitteessa: http://www.worldhumanitarianday.org/