Uutinen

Meret täyttyvät roskasta – keskustelu Venemessuilla 6.2.

Pallonkutistajat Venemessuilla 6.2.

Merten muovijäteongelmasta haastateltavina Mikko ”Peltsi” Peltola ja Kimmo Korpua. Mitä voimme tehdä ylitsepursuavan maailman pelastamiseksi?

Keskustelua yritysten ja yksilön mahdollisuuksista toimia puhtaampien merten puolesta Venemessuilla Helsingin Messukeskuksessa perjantaina 6.2. kello 16.30–17.00.


Meret täyttyvät roskasta – mitä minä voin tehdä?

  • Mikko ”Peltsi” Peltola, televisiosta tuttu juontaja ja eräohjelmien tekijä, joka on puhunut voimakkaasti vastuullisen kalastuskulttuurin puolesta. Suorittanut myös kalastusoppaan ammattitutkinnon vuonna 2012.
     
  • Kimmo Korpua, Kuusamon Uistimen toimitusjohtaja, joka juuri valittiin vuoden 2015 kalamieheksi. Yhtenä tärkeänä valintaperusteena oli yrityksen ympäristövastuun kantaminen ja sen esiintuominen.

Haastattelijana toimii Suomalaisen kalastuksen edistämisseuran puheenjohtaja Jukka Halonen.

Meri ei ole kaatopaikka

Keskelle Tyyntä valtamerta on muodostunut jättimäinen jätepyörre, joka vastaa kooltaan valtavaa maanosaa. Jopa 60–80 % maailman meriin joutuneesta jätteestä on muovia.

Jokaisen meressä elävän kalan elimistössä on muovia. Vesilinnuista 95 prosentilla on muovia ruoansulatuskanavassaan. Yhteensä muovijätettä on löydetty yli 260 eläinlajista.

Lyhyesti sanottuna: meret voivat huonosti. Venemessuilla keskustellaan siitä, mitä voimme toimia merten pelastamiseksi.

Jo nyt voit allekirjoittaa vetoomuksen kansainvälisen muovisopimuksen aikaansaamiseksi ja levittää sanaa: www.pallonkutistajat.fi #pallonkutistajat

Pallonkutistajat-teemaisia keskusteluja Venemessuilla myös keskiviikkona 11.2. kello 13.30 sekä torstaina 12.2. kello 13.30.