Koronavirus on juuri nyt saavuttamassa kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia ihmisiä. Köyhyyden, kriisien ja katastrofien keskellä on jo valmiiksi pulaa puhtaasta vedestä, saippuasta ja terveydenhuollosta.

Auta heikoimmassa asemassa olevia ja tue YK:ta pandemian pysäyttämisessä!

Lahjoita »

Uutinen

Joka viides oppilas maailmassa on jo etäopetuksessa - tässä UNESCO:n vinkkejä

Oppilaitosten sulkemisista kokonaan tai osittain on päätetty jo sadassa maassa. Koulut on suljettu kokonaan jo 85 maassa. Koronaviruspandemian hillitseminen vaikuttaa nyt yli 770 miljoonan koululaisen ja opiskelijan elämään.

Koronavirus on leviämässä kaikkein köyhimpiin maihin.
Kuva: iStock/Getty.

Haasteellisessa tilanteessa UNESCO auttaa eri maita toteuttamaan etäopetusta eri tavoin. Opetuksen hätäapu keskittyy tukemaan erityisesti haavoittuvimpia maita. Mukaan on lähtenyt myös yksityisen sektori.

UNESCO:n päivittyvä kartta koulujen sulkemisesta maailmassa löytyy tästä. UNESCO:n sivuilta löytyy myös lista erilaisista digitaalisista etäopiskeluratkaisuista. Listaan on koottu muun muassa ilmaisia, etäopettamista helpottavia sovelluksia, kaikille avoimia verkkokursseja ja -kirjastoja.

Erikseen kannattaa mainita myös tietopankki World Digital Library, joka on USA:n kongressin kirjaston ja UNESCO:n yhteistyön tulos.