Koronavirus on juuri nyt saavuttamassa kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia ihmisiä. Köyhyyden, kriisien ja katastrofien keskellä on jo valmiiksi pulaa puhtaasta vedestä, saippuasta ja terveydenhuollosta.

Auta heikoimmassa asemassa olevia ja tue YK:ta pandemian pysäyttämisessä!

Lahjoita »

Uutinen

Elisabeth Rehn: Uskonnolla saadaan aikaan sekä hyvää että pahaa

MInisteri Elisabeth Rehn yhteiskuvassa YK:n entisen apulaispääsihteerin, Asha-Rose Migiron kanssa. Kuva: UN Photo

"Uskolla ja uskonnoilla on kautta historian ollut suuri merkitys ihmisten elämälle. Se on erityisesti korostunut ihmiskunnan vaikeina aikoina, kun kriisit ja konfliktit huojuttavat kaikkea totuttua ja turvallista."

Näin sanoi ministeri Elisabeth Rehn saarnassaan Helsingin Tuomiokirkossa kansainvälisenä YK:n päivänä 24.10.2013. Kiitellyn YK:n päivän sanajumalanpalveluksen järjestivät Helsingin Tuomiokirkkoseurakunta, YK-liitto ja Kristillinen Rauhaliike yhteistyössä.

"Avustustyönsä kautta kirkot onnistuvat usein rakentamaan tärkeitä siltoja rauhanprosessin edistämiseksi omien kontaktiensa kautta. Rauhan rakentaminen tapahtuu monella eri tasolla, korkean tason neuvotteluista aina kaikkein tärkeimpään, ihmisten, sodan uhrien kokemuksiin", Rehn korosti.

Ministeri Rehnin puhe on luettavissa kokonaisuudessa oheisen linkin kautta. Saarnan kielet ovat suomi, englanti ja Rehnin äidinkieli ruotsi.

ministeri_elisabeth_rehnin_saarna.docx