Koronavirus on juuri nyt saavuttamassa kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia ihmisiä. Köyhyyden, kriisien ja katastrofien keskellä on jo valmiiksi pulaa puhtaasta vedestä, saippuasta ja terveydenhuollosta.

Auta heikoimmassa asemassa olevia ja tue YK:ta pandemian pysäyttämisessä!

Lahjoita »

Uutinen

Aki Kaurismäen elokuva pääsi Cate Blanchettin suosituslistalle - Katso toivoa tuovien elokuvien lista!

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n hyvän tahdon lähettiläs, näyttelijä ja ohjaaja Cate Blanchett vinkkaa kuusi toivoa tuovaa elokuvaa katsottavaksi koronapandemian ajan koti-iltoihin.

Films of Hope Cate Blanchett
Kuva: IMDb.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR kertoo, että Oscar-voittaja Cate Blanchett on koonnut suosikkilistan ajattelua ja toivoa herättävistä elokuvista.

Blanchettin #FilmsofHope katselulistalta löytyy elokuvia, jotka käsittelevät sinnikkyyttä ja eristäytymistä sekä toivoa ja kodittomuutta.

Koronaviruspandemian aikaan pakolaiset ovat tukalassa asemassa. "Voit kuvitella, miltä tuntuisi olla ylikansoitetulla pakolaisleirillä ja pelätä koronavirustartuntaa samalla kun vedestä ja saippuasta on pulaa ja etäisyyden pitäminen muihin ihmisiin on kertakaikkiaan mahdotonta", sanoo Blanchett.

Blanchett on työstänyt listan yhteistyössä IMDb:n (the Internet Movie Database) kanssa ja lista löytyy verkkopalvelusta. Listalla ovat seuraavat elokuvat:

  • Kapernaum - Kaaoksen lapset, ohjaus Nadine Labaki
  • Shoplifters - perhesalaisuuksia, ohjaus Hirokazu Koreeda
  • News from Home, ohjaus Chantal Akerman
  • Toivon tuolla puolen, ohjaus Aki Kaurismäki
  • Babel, ohjaus Alejandro G. Iñárritu
  • The Joy Luck Club, ohjaus Wayne Wang

Voit katsoa Blanchettin kommentit elokuvista tästä. Blanchett kannustaa yleisöä tukemaan YK:n pakolaisjärjestön työtä avustuksilla.

Myös Suomen YK-liiton kautta voit antaa tukesi YK-järjestöjen koronaviruspandemian vastaiseen työhön. UNHCR:n oma keräyssivu löytyy tästä.