Tiedote

YK-liiton uusi puheenjohtaja on Karoliina Partanen

"Tarvitsemme yhä vahvemmin yhteisymmärryksen etsimistä maiden välillä, jotta pystyisimme mahdollisimman hyvin ratkaisemaan maailmaamme koskevat ongelmat", sanoo YK-liiton uusi puheenjohtaja Karoliina Partanen.

Karoliina Partanen eduskunnan aulatilassa

Suomen YK-liiton uusi puheenjohtaja on kansanedustaja Karoliina Partanen (kok.).

Partanen on varatuomari ja hän on työskennellyt ennen kansanedustajaksi tuloa pitkään asianajajana. Eduskuntaan nousemisen myötä erilaisten luottamustehtävien määrä on lisääntynyt ja hän toimii muun muassa Tanen sekä eduskunnan YK:n ystävyysryhmän puheenjohtajina. Partasen perheeseen kuuluu 9-vuotias poika, puoliso sekä Pablo-koira. "Vapaa-ajallani nautin liikunnasta, luonnosta ja uuden oppimisesta. Kesällä olen innokas kaupunkiviljelijä", kertoo Partanen.

Uuden puheenjohtajan mukaan YK:n merkitys on sen olemassaolon ajan kasvanut. YK perustettiin heti toisen maailmansodan jälkeen tavoitteenaan ylläpitää rauhaa, edistääkseen ihmisoikeuksia ja perusvapauksia sekä luoda yhteinen foorumi maailman maille, joissa edellä mainittuja asioita voidaan yhdessä käsitellä.

"Voisi ehkä kuvitella, että tuolloin ajateltiin, että olisimme ratkaisseet ihmisoikeuskysymykset, emmekä kävisi sotia enää tänä päivänä. Valitettavasti tilanne ei maailmassa ole näin, ja siksi tarvitsemme yhä vahvemmin yhteisymmärryksen etsimistä maiden välillä, jotta pystyisimme mahdollisimman hyvin ratkaisemaan maailmaamme koskevat ongelmat", sanoo Partanen.

YK:n merkitys ei siis ole kadonnut minnekään vaan päinvastoin lisääntynyt.

Uusia jäseniä YK-liiton hallitukseen

Varapuheenjohtajat ovat Riikka Keskitalo (Työväen Sivistysliitto) ja Laura Hämäläinen (Maaseudun sivistysliitto).

YK-liiton syyskokous valitsi hallituksen varsinaisiksi jäseniksi kaudelle 2024-2025 seuraavat henkilöt: Virpi Dufva (Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI), Silla Kakkola (Naisjärjestöt yhteistyössä NYTKIS), Kethlin Lörincz (Suomen Sovittelufoorumi), Tuomas Tuure (Abilis) ja Noora Pätsi (Sadankomitea).

Varajäseniksi valittiin: Miika Jauhiainen (Keskustanuoret ja -opiskelijat), Hannaneh Mahmoudian (Turun YK-yhdistys), Sami Matikainen (Eurooppanuoret), Laura Sviili (Naisjärjestöt yhteistyössä NYTKIS) ja Ilona Rantala (Sosialidemokraattiset nuoret).

Valinnat tehtiin YK-liiton syyskokouksessa 12.12.2023.