YK-päivä

Onnellisuuden päivä

Kongo Kinshasa - nainen myy torilla valkosipulia
Kuva: Rauli Virtanen.

International Day of Happiness

Kansainvälinen onnellisuuden päivä muistuttaa onnellisuuden ja hyvinvoinnin tärkeydestä kestävän kehityksen ja yhteiskuntien rakentamisen osana.

Se myös haastaa pohtimaan onnellisuuden merkitystä ja siihen pyrkimisen keinoja. Millaista maailmaan tulee rakentaa, jotta onnellisuus myös tulevaisuudessa olisi kaikille mahdollinen? 

Yksittäiset maat ovat eri keinoin nostaneet onnellisuutta valtion hyvinvointia kuvaavaksi määritteeksi, jo 1970-luvulla Bhutan nosti sen ohi perinteisemmän BKT-keskeisen arviointiperustan. Myös kestävän kehityksen tavoitteita suunniteltaessa arvioitiin, että taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristökeskeisen hyvinvoinnin kannalta kehitystä on syytä lähestyä uudesta tulokulmasta. Auttamalla toisiamme, pyrkimällä kestävään talouskasvuun ja ottamaan kaikki ihmiset ja kansat mukaan, hyvinvointi voi kasvaa.

Onnellisuuden päivänä YK kutsuu kaikkia jäsenvaltioita, kansainvälisiä ja kansallisia organisaatioita sekä jokaista ihmistä juhlistamaan onnellisuutta ja vaikuttamaan osaltaan hyvän lisääntymiseen.

Teemapäivän kotisivu

Valokuvakooste UN Photon onnellisista kuvista

YK:n yleiskokouksen julistus, 12.7.2012, A/RES/66/281

Maailman parhaat uutiset ja opas opettajille hyvien kehitysuutisten kirjoittamiseen.