YK-päivä

Kansainvälinen kirjan ja tekijänoikeuksien päivä

World Book and Copyright Day

23. huhtikuuta ei ole syyttä valittu UNESCOn toimesta Kansainväliseksi kirjan ja tekijänoikeuksien päiväksi. Tuona päivänä on syntynyt tai kuollut moni sellainen kirjailija, joiden lahjakkuudesta ja sanoista saamme nauttia vuodesta toiseen: William Shakespeare, Cervantes ja Inca Garcilaso de la Vega kuolivat kaikki tuona samana päivänä vuonna 1616, ja samana päivänä ovat myöhemmin syntyneet muun muassa Vladimir Nabokov, Halldor Laxness, Henry Fielding ja Manuel Mejía Vallejo.

Mikäli joku näistä nimistä on sinulle tuntematon, on tuskin parempaa päivää oppia heistä lisää ja myös nauttia heidän kirjallisuudestaan kuin tämä! Vuonna 1995 perustettu teemapäivä kun on omistettu kaiken kirjallisuuden ja kirjailijoiden työn kunnioittamiselle ja se rohkaisee kaikkia - varsinkin nuoria - kiinnostumaan lukemisesta ja arvostamaan heitä, jotka ovat omalla taiteellisella työllään edistäneet ihmisyyden sosiaalista ja kulttuurista kehittymistä.

UNESCO:n yleiskokouksen julistus Kansainvälisestä kirjan ja tekijänoikeuksien päivästä, 28. yleiskokous, 25.10-16.11.1995 (s. 51, .pdf)

Teemapäivän kotisivu