Tapahtuma

YK-klubi ydinaseriisunnasta

Lokakuun YK-klubin keskusteluissa pureudutaan ydinasepolitiikkaan ja ydinaseriisuntaan. Illan päävieraina tavataan suurlähettiläs Jarmo Viinanen, Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius sekä SIPRI:n vanhempi tutkija Tytti Erästö.

5.10.2022 YK-klubin puhujien kuvat

_________________________________________________

YDINASEETTOMISTA VYÖHYKKEISTÄ KIIHTYVÄÄN VARUSTELUUN

Lokakuun YK-klubin keskusteluissa pureudutaan ydinasepolitiikkaan ja ydinaseriisuntaan. Maailmanlaajuinen ydinaseriisunta on yksi YK:n vanhimmista tavoitteista. Yli puolet maailman väestöstä asuu edelleen maissa, joilla on tällaisia aseita tai jotka ovat ydinliittojen ja -sopimusten jäseniä. Yhtään ydinasetta ei kuitenkaan ole tuhottu sopimusten nojalla. Sen sijaan ydinasemailla on pitkän aikavälin suunnitelmat ydinarsenaalinsa modernisoimiseksi.

Miksi neuvottelut ydinaseriisunnassa kannattavat? Mitä kohokohtia on saavutettu? Millaista poliittista kamppailua taustalla käydään? 

Mitä meidän tulee tietää ydinraaka-aineen ja ydinvoimaloiden käytöstä sodan välineenä?

Illan päävieraina tavataan suurlähettiläs Jarmo Viinanen, joka on ulkoministeriön asevalvontayksikön johtava asiantuntija, Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius ja SIPRI:n vanhempi tutkija Tytti Erästö. Tilaisuuden juontaa YK:n ystävien johtoryhmän jäsen ja kansainvälisen politiikan asiantuntija Jari Haapiainen. Sibelius-lukion nuoret lahjakkuudet Benjamin Feiring ja Elsa Vuolanne vastaavat illan musiikkitarjonnasta. Yleisö saa nauttia laulusta sekä pianon ja viulun sävelistä. 

Tilaisuuden ohjelma:

Ovet avataan klo 17.30
Keskustelu klo 18-19
Musiikkia ja tutustumista klo 19-20:30
Tilaisuus päättyy klo 21

Klubi on YK:n ystäville maksuton, mutta muistathan ilmoittautua! Mikäli et ole käynyt klubeilla aikaisemmin ja pohdit YK:n ystäväksi liittymistä, tarjoamme sinulle nyt ensimmäisen tutustumiskäynnin ilmaiseksi. Merkitse ilmoittautumislomakkeeseen "tutustumiskäynti" kohtaan, jossa tiedustellaan järjestöä. Rastita "olen jäsen", vaikka et olisi vielä liittynyt. Tutustumiskäynnillä pääset hyvään seuraan nauttimaan keskustelusta, kulttuurista ja ruoasta.

Voit liittyä jäseneksi YK-liiton verkkokaupassa! Jäsenmaksu on 50 €/vuosi. Jäsenet pääsevät kaikille klubeille ja kaikkiin tapahtumiin ilmaiseksi.

Osallistujan tiedot
Yhteystiedot
Tilaisuus on tarkoitettu vain YK:n ystävien jäsenille. Voit liittyä YK:n ystäväksi täältä.