Tapahtuma

SuomiAreena: Puhuuko Suomi enää rauhaa?

 

Puhuuko Suomi enää rauhaa?

Suomi on niittänyt mainetta sekä sotilaallisessa että siviilikriisinhallinnassa ja rauhanvälittäjiämme arvostetaan maailmanlaajuisesti.

Konfliktien luonteen muuttuessa työstä on tullut yhä haastavampaa. Samalla rahoitus ohjautuu kasvavissa määrin muualle ja sisäisen turvallisuuden kysymykset vievät yhä enemmän huomiota pois maailman kriisipesäkkeistä.

Miten voimme varmistaa, että Suomi pysyy jatkossakin rauhanturvaamisen, rauhanrakentamisen ja kriisinhallinnan osaajana? Panostaako Suomi riittävästi konfliktien ennaltaehkäisyyn ja ratkaisemiseen maailmalla? Millaista osaamista ja panosta monimutkaistuvat kriisit tänä päivänä edellyttävät?

Suomi-Areenalla aiheesta keskustelevat Kriisinhallintakeskuksen johtaja Kirsi Henriksson, vastikään Suomeen palannut Syyrian ja Israelin välistä aselepoa valvovan YK:n rauhanturvaoperaation (UNDOF) apulaiskomentaja, prikaatikenraali Mauri Koskela, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen ja Suomen YK-liiton puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen.

Järjestäjät: Kriisinhallintakeskus, Laajan turvallisuuden verkosto WISE, SaferGlobe ja Suomen YK-liitto

Aika: 18.7.2018 kello 10.00-11.00

Paikka: Porin SuomiAreena. Ohjelmatiedot (lava ja kellonaika) varmistuvat kesäkuun alussa. Muutokset ovat vielä mahdollisia.