Uutinen

YK:n hätäapukeräys

Sinä voit olla avuksi. Lahjoita YK:n hätäapuun.

Poika juo vettä kämmenistään hanan alla
Kuva: Pierre Peron / UNOCHA.

Sinun lahjoituksesi auttaa pelastamaan ihmishenkiä!

Maailmaa koettelevat kuivuus, tulvat ja myrskyt. 
Ilmastohätätilaa pahentaa ennennäkemättömän suuri ruokakriisi. Miljoonat ihmiset joutuvat pakenemaan kodeistaan.
Sinä voit olla avuksi. Lahjoita YK:n hätäapuun.

Lapset kurkkivat verhon takaa

Tekstaa YK20 numeroon 16155, lahjoitat 20 €.

Video file

Miten lahjoitukseni käytetään?

Lahjoituksellasi pelastetaan ihmishenkiä ilmastohätätilan keskellä. Varat menevät kaikkein hädänalaisimmille ihmisille, jotka ovat humanitaarisen avun tarpeessa. Varat ohjataan kaikkein kriittisimpiin kohteisiin YK:n hätäapurahaston (Central Emergency Response Fund, CERF) kautta.

Mikä on YK:n hätäapurahasto?

Hätäapurahasto on vuonna 2005 YK:ssa perustettu maailman suurin tukirahasto, josta rahoitetaan humanitaarista toimintaa siellä, missä kriisit iskevät. Työn tekevät YK:n eri järjestöt, joilla on vankka osaaminen avustustyöstä ja mahdollisuus toimia nopeasti.

CERF on jatkuvasti osoittanut tehokkuutensa oikein ajoitetuilla ja ihmishenkiä pelastavalla toiminnalla. Rahasto on koordinoinut pelastustyötä 110 maassa ja alueella.

Ilmastohätätilan edetessä CERF:istä on tullut johtava maailmanlaajuinen humanitaarinen rahoituskanava, josta avustetaan niitä humanitaarisia hätätilanteita, joiden syynä on ilmaston muuttuminen. Keskimäärin 27 prosenttia rahaston määrärahoista kohdennetaan ilmastoon liittyvään katastrofiapuun.

Kuinka paha tilanne on maailmassa nyt?

Maailmaa koettelee modernin historian laajin ruokakriisi. Miljoonat ihmiset ovat vaarassa joutua aliravituiksi ilmastonmuutoksen vaikutusten, konfliktien ja globaalin talouden taantuman vuoksi. Tällä hetkellä vakavasta ruokaturvattomuudesta kärsii ennätysmäiset 345 miljoonaa ihmistä 79 maassa. Jopa 43 miljoonaa ihmistä on ajautumassa nälänhädän partaalle 51 eri maassa.

Millä tavoilla voin lahjoittaa?

Voit lahjoittaa tekstiviestillä (20 e) lähettämällä viestin YK20 numeroon 16155. Tai voit lahjoittaa haluamasi summan MobilePaylla 41824. Voit myös ostaa lahjoituksen YK-liiton verkkokaupasta. 

Jos haluat lahjoittaa muun summan tai tehdä yrityslahjoituksen, voit tehdä rahasiirron suoraan tilille: DanskeBank FI88 8029 9710 0064 13. Kirjoita viestiksi hätäapu.

Kolme lasta kelluu tulvavedessä kannen päällä
Eri keinot lahjoittaa
Lapset kurkkivat verhon takaa