Koronavirus on juuri nyt saavuttamassa kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia ihmisiä. Köyhyyden, kriisien ja katastrofien keskellä on jo valmiiksi pulaa puhtaasta vedestä, saippuasta ja terveydenhuollosta.

Auta heikoimmassa asemassa olevia ja tue YK:ta pandemian pysäyttämisessä!

Lahjoita »

Uutinen

UUTTA: Suomi ja YK -tehtäväkokonaisuus kouluille!

26.11.1990. Suomalaiset YK-rauhanturvaajat keskustelevat libanonilaisen pojan kanssa UNFIl-operaation aikana. Kuva: UN Photo / John Isaac

YK-liitto on julkistanut tuoreen verkkokokonaisuuden, joka käsittelee Suomen toimintaa YK:ssa liki 60 vuotta kestäneen jäsenyytemme ajan.

Osana liiton ylläpitämää YK.fi -sivustoa julkaistu 'Suomi ja YK' -kokonaisuus valottaa Suomen kohtaamia haasteita ja maamme vahvuuksia maailmanjärjestöjen jäsenenä 50-luvulta tähän päivään. Osiossa tarkastellaan muun muassa sitä poliittista tilannetta, joka maailmassa vallitsi Suomen liittyessä YK:hon vuonna 1955.

Suomi ja YK -osiossa pureudutaan lisäksi Suomelle tärkeisiin asioihin monenkeskisessä yhteistyössä ja kerrotaan niistä ajankohtaisista asioista, joihin Suomi pyrkii nykyisellään vaikuttamaan. Mukana ovat niin ihmisoikeudet, rauhanvälittäminen kuin humanitaarinen toimintakin.

Suomi ja YK -osiossa käydään myös läpi ne YK:n järjestöt ja rahastot, joita Suomi rahoittaa. Kaikkiaan Suomi ja YK tarjoaa tiiviin ja kiinnostavan paketin tietoa siitä, mitä Suomi YK:ssa tekee ja helpottaa osaltaan laajojen asiayhteyksien hahmottamista.

Opettajien käyttöön laaditut valmiit tehtävät on helppo hyödyntää oppitunneilla. Tehtävät on suunniteltu tehtäviksi joko tunnilla 2-3 hengen ryhmissä tai vaihtoehtoisesti kotitehtävinä. YK.fi on kaikkine osa-alueineen täysin ilmainen.

YK.fi - Suomi ja YK