Uutinen

Kestävän kehityksen tavoitteiden näyttely kesällä Stoassa

Kestävän kehityksen tavoitteet logo

Suomen YK-liiton koostama valokuvanäyttely kestävän kehityksen tavoitteista on kesällä esillä Kulttuurikeskus Stoassa Itäkeskuksessa.

Vuonna 2015 maailman päättäjät sopivat uusista kestävän kehityksen tavoitteista, jotka pitäisi saavuttaa vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteet rakentuvat historian menestyksekkäimmän köyhyyden vähentämiseen tähtäävän ohjelman – vuosituhattavoitteiden – pohjalle. Uusien tavoitteiden päämäärä on poistaa köyhyys maailmasta kokonaan. Tämä ja 16 muuta tavoitetta sisältävä "Agenda 2030" onkin erittäin kunnianhimoinen ohjelma, johon ovat sitoutuneet kaikki YK:n jäsenmaat. Tavoitteiden toteutuminen on siis kiinni meistä kaikista: kaikista maailman maista, jokaisesta kaupungista, kylästä, yhteisöstä ja ihmisestä.

Tavoitteita on yhteensä 17 , ja niillä on jopa jopa 169 alatavoitetta, joilla on pyritty kattamaan kaikki ihmisten ja planeetan hyvinvoinnin kannalta kriittiset kysymykset. Laajuuden ja unversaaliuden lisäksi merkittävää kestävän kehityksen tavoitteissa on sen tunnustaminen, että kaikki kestävän kehityksen kysymykset kietoutuvat yhteen: ilman köyhyyden vähentämistä ja sukupuolten tasa-arvoa emme voi taistella ilmastonmuutosta vastaan, ilman ihmisarvoista työtä emme voi taata rauhaa – ja niin edelleen. Jokainen tavoite on saavutettava, jotta voimme elää kestävästi.

Keskeistä koko agendalle on myös sen kantava periaate: Ketään ei jätetä (Leave no-one behind). Ilman sitä, että saamme haavoittuvimmat ja heikoimmassa asemassa olevat ihmiset mukaan kehitykseen, emme voi näitä tavoitteita saavuttaa.

Mieti hetki: Mitä kestävän kehityksen tavoitteet ja tämä periaate voisivat omassa arjessasi tarkoittaa?

#kestäväkehitys @UNAFinland

Näyttely Stoassa 12.6.-10.8.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Stoan osoite:
Turunlinnantie 1
00900 Helsinki
(Itäkeskus)

Stoan aukioloajat:
​​​​​​​kesäaukioloajat 1.6.–10.8.
ma-to 9.00–20.00
pe 9.00–16.00

Lisätietoja Stoasta
la 10.00–16.00
su suljettu

SDGt