Tapahtuma

SDG-liputuspäivä

Osta kestävän kehityksen lippu ja juhlista liputuspäivää syyskuussa.

Salossa liehuu SDG-lippu, jossa on valkoisella pohjalla vierekkäin kaikkien kestävän kehityksen tavoitteiden kuvakkeet.

Mikä on SDG-liputuspäivä?

Syyskuun puolivälissä tulee kuluneeksi tasan kahdeksan vuotta, kun YK:n jäsenmaat hyväksyivät kestävän kehityksen tavoiteohjelman Agenda 2030:n ja kestävän kehityksen tavoitteet (Sustainable Development Goals, SDGs). Tänä vuonna olemme Agenda 2030 -ohjelman puolivälissä.

Nostamalla kestävän kehityksen lipun salkoon 25.9.2023 osoitat sitoutumisesi kestävän kehityksen tavoitteisiin ja lisäät tietoisuutta Agenda 2030:sta. SDG-lippukampanja alkoi Alankomaista vuonna 2020, ja se on kasvanut nopeasti – viime vuonna tuhannet yritykset, ministeriöt, järjestöt ja koulut liputtivat kestävän kehityksen puolesta.

Toivomme, että nostamalla kestävän kehityksen lipun organisaatiot osoittavat sitoutumisensa globaaleihin tavoitteisiin ja toimiin, joita ne jo tekevät suuria globaaleja haasteita vastaan. Tällaisia haasteita ovat esimerkiksi ilmastonmuutos, sukupuolten välinen eriarvoisuus, köyhyys ja huonot työolot. Tule mukaan maailmanlaajuiseen kampanjaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta!

Tilaa kestävän kehityksen lippusi verkkokaupastamme viimeistään 15. syyskuuta. Lippu on vielä mahdollista tilata kalliimmalla pikapostituksella 18.-21.9. tai tulla noutamaan toimistoltamme Hakaniemestä (Siltasaarenkatu 4, 7. krs.) klo 9-13. Käytä noutaessasi koodia nouto tehdäksesi tilauksen ilman postikuluja ja kerro sähköpostitse camilla.ojala [ät] ykliitto.fi, milloin olisit tulossa lippuja hakemaan.

Materiaali: 100 % kierrätetty polyesteri (valmistettu kierrätetyistä PET-pulloista).

Miten osallistut liputuspäivän kampanjaan?

Osallistuminen on helppoa. Hanki lippu ja ilmoittaudu mukaan. Ota lipusta ja organisaatiosi ihmisistä kuvia ja  lipun kanssa, ja lisää ne sosiaalisen median kanaviin. Kerro postauksissa sitoutumisestasi kestävän kehityksen tavoitteisiin. Osallistujan oppaasta löydät esimerkkipostauksia, somekuvia ja tiedotepohjan.

Käytä tunnistetta #TogetherForTheSDGs.
Voit käyttää lisäksi #SDGFlagDay.

Ilmoittaudu ja lue lisäohjeet: sdgflagday.fi