Uutinen

UNCHR toimittaa apua Libanoniin Syyrian kautta

Useiden päivien odottelun jälkeen YK:n pakolaisjärjestö UNCHR toivoi voivansa ajaa kuusi avustusrekkaa Libanoniin maanantaina. Rekat olivat odottaneet rajanylitystä Etelä-Syyriassa Israelin pommitettua Beirutiin johtavaa päätietä. Rekat on lastattu huovilla, patjoilla, keittiövarusteilla ja teltoilla. UNHCR odottaa saavansa lisää avustustarvikkeita varastostaan Jordaniasta lentokoneella tiistaina.

Libanonin hallitus arvioi, että maan sisäisiä pakolaisia on tällä hetkellä 930 000. Syyria arvioi lisäksi, että sen alueella pakolaisia on 180 000. UNCHR toimittaa avustustarvikkeita pakolaisille molemmissa maissa.

Pahiten tuhoutuneille alueille on hankala päästä paitsi pommitettujen teiden ja siltojen, myös raketti-iskujen vuoksi. Esimerkiksi sunnuntaina tulitus vaati kolmen ihmisen hengen. YK:n saattue oli kuljettamassa avustustarvikkeita Beirutista Tyren kaupunkiin UNHCR:n puolesta. Tyreen johtavalla tiellä Israel tulitti vain 30 metriä saattueen perässä ajanutta autoa surmaten kaksi ihmistä. Paluumatkalla vastaavanlainen tapaus aiheutti yhden kuolonuhrin.

Vaikeuksista huolimatta UNCHR jatkaa avustustoimia alueella.

Artikkeli kokonaisuudessaan englanniksi

Suomen Pakolaisavun Lähi-Itä -keräys