maapallo.jpg

Nuorten ja opiskelijoiden YK-päivillä Tampereella viime vuonna pohdittiin tulevia kestävän kehityksen tavoitteita nuorten näkökulmasta.

Ilmoittaudu Nuorten ja opiskelijoiden YK-päiville!

YK-päivät on 18-30-vuotiaille nuorille ja opiskelijoille suunnattu kaksipäiväinen seminaari, jonka aikana tutustutaan työ- ja harjoittelumahdollisuuksiin YK:ssa sekä työstetään ajankohtaista YK-teemaa asiantuntijaluentojen ja työryhmätyöskentelyn avulla.

Tapahtuma on valtakunnallinen ja se järjestetään vuosittain eri paikkakunnalla - vuonna 2013 YK-päiviä vietettiin Tampereella, vuonna 2012 Helsingissä ja vuonna 2011 Rovaniemellä. Tänä vuonna YK-päivät järjestetään Jyväskylässä 14.-15. marraskuuta.

Tapahtuman osallistumismaksu on 25 euroa. Osallistumismaksu kattaa molempien päivien ohjelman, lounaat, kahvit, aamiaisen lauantaina sekä perjantain iltaohjelman kevyine illallisineen. Matkakuluja korvaamme 15€ ylimenevältä osalta halvimman julkisen kulkuneuvon mukaan. Ulkopaikkakuntalaisille osallistumismaksu kattaa tarvittaessa myös majoituksen Jyväskylän Omenahotellissa neljän hengen huoneissa.

Osallistumisesta Nuorten ja opiskelijoiden YK-päiviin on mahdollisuus saada opintopisteitä omasta oppilaitoksesta (ks. korvaavuudet ilmoittautumissivulla ja tiedustele laitokseltasi, mikäli tahoa ei ole mainittu). Osallistuminen on pakollista molempina päivinä korvaavuuksien saamiseksi. Molempina seminaaripäivinä on ilmoittauduttava osallistumisen kirjaamiseksi.

Perjantain 14.11. luento-osuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Osallistumisesta ainoastaan luento-osuuteen ei peritä maksua mutta se ei sisällä  lounasta, kahveja, majoitusta eikä matkakuluja. Myöskään opintokorvaavuuksia ei tällöin myönnetä. Tilarajoitteiden vuoksi etusijalla ovat osallistujat, jotka ilmoittautuvat molemmille seminaaripäiville. Ilmoittautuminen myös pelkkään luento-osuuteen on välttämätön!

Tänä vuonna teemana ihmisoikeudet

Nuorten ja opiskelijoiden YK-päivillä on pitkä perinne, ja tapahtuma järjestetäänkin nyt 11. kertaa. YK-päiviä vietetään vuosittain eri teemalla, joka kuitenkin liittyy kiinteästi johonkin YK:n viidestä toiminta-alueesta; rauhaan ja turvallisuuteen, ihmisoikeuksiin, kehitykseen, humanitaariseen, toimintaan tai kansainväliseen oikeuteen. Tämänvuotisten YK-päivien kattoteema on ihmisoikeudet, joita tarkastellaan kahden seminaaripäivän aikana kattavasti eri näkökulmista (mm. lapsen oikeudet, naisten oikeudet, vähemmistöt, ihmiskauppa ja työelämä). Seminaarin alustava ohjelma löytyy ohesta liitetiedostona.

Ilmoittautuminen Nuorten ja opiskelijoiden YK-päiville tapahtuu sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen on sitova ja sulkeutuu 31.10, johon mennessä myös osallistumismaksu on maksettava. Mikäli maksua ei ole suoritettu em. päivään mennessä, ilmoittautuminen raukeaa ja paikka luovutetaan seuraavalle halukkaalle. Tapahtumaan mahtuu 100 ensimmäistä ilmoittautunutta.

Tapahtuma on suunnattu pääosin 18-30-vuotiaille, mutta myös jo 30 vuotta täyttäneet voivat osallistua. Tapahtuma sisältää varsinaisen seminaariohjelman lisäksi iltatilaisuuden ja vapaamuotoisempaa iltaohjelmaa, jonka suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Jyväskylän YK-yhdistys.

YK-päivät järjestetään yhteistyössä Suomen YK-liiton, Jyväskylän YK-yhdistyksen ja Suomen YK-nuorten kanssa.

YK-päivien Twitter-tunniste on tänä vuonna #YKpäivät2014.

Huom! Sitova ilmoittautuminen ja osallistumismaksun suorittaminen 31.10 mennessä.


Julkaistu: 7.10.2014