Liity YK:n ystäviin

Liity osaksi suomalaista YK:n ystävät -verkostoa!

Mikä YK:n ystävät?

YK:n ystävien tavoitteena on vahvistaa suomalaisten YK-osaamista ja tehdä tunnetuksi Suomen YK-politiikkaa sekä edistää YK:n päämäärien toteutumista niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Verkoston perustamistilaisuus järjestettiin YK:n päivänä 24.10.2017.

Verkosto kokoaa suomalaisia yhteen vaihtamaan mielipiteitä ja tarvittaessa kriittisesti arvioimaan YK:n saavutuksia ja haasteita. Se toimii myös Suomen YK-liiton asiantuntija- ja tukiverkostona vahvemman YK:n ja kestävämmän tulevaisuuden edistämiseksi.

Toimintaa ohjaa johtotiimi, johon on kutsuttu YK-asioita laaja-alaisesti seuraavia henkilöitä.

YK:n ystävät -verkosto järjestää vuosittain muun muassa YK-aiheisia tilaisuuksia ja palkitsee vuoden YK:n ystävän. YK:n ystävät on myös tilaisuus verkostoitua muiden YK-asioista kiinnostuneiden kanssa.

Verkoston toiminta on avointa, laaja-alaista ja puolueetonta. Jäseneksi voivat liittyä kaikki verkoston päämäärät hyväksyvät henkilöt. Verkostoon liityttäessä liitytään myös YK-liiton kannatusjäseneksi.

Vuoden 2018 alussa verkosto perustaa mentorointiohjelman, jonka tavoitteena on suomalaisten YK-osaamisen vahvistaminen. Haku vuoden 2018 ohjelmaan on päättynyt, seuraavan aukeaa mahdollisesti syksyllä 2018.

YK:n ystäväksi liitytään täyttämällä "liity kannatusjäseneksi" -lomake ja maksamalla 50 euron kannatusmaksu turvallisella verkkomaksamisella. Jäsenyys on jatkuva ilman erillistä ilmoitusta, mutta jäsenyytensä voi irtisanoa milloin tahansa.

Kannatusjäsenen vuosimaksu on 50 euroa. Voit valita myös ikuisuusjäsenyyden (250 euroa), jolloin vuosimaksuja ei aiheudu.

Jos edustat järjestöä, joka haluaisi liittyä YK-liiton jäsenjärjestöksi, ota yhteyttä: toimisto(AT)ykliitto.fi!

YK:n ystävät -verkoston johtotiimiin kuuluvat:

Professori Jaakko Hämeen-Anttila
Hanasaaren kulttuurikeskuksen toimitusjohtaja Gunvor Kronman
Professori Helena Ranta
OAJ:n erityisasiantuntija Ritva Semi
Toimittaja ja tietokirjailija Rauli Virtanen
Ulkoministerin rauhanvälityksen erityisedustaja ja kansanedustaja Jutta Urpilainen
Yrittäjä Peter Vesterbacka

Vuosimaksu maksetaan verkkokaupassa