Tiistai, lokakuu 24, 2017

All day
Maailman kehitystiedotuksen päivä Ti, 2017-10-24 (All day)

World Development Information Day

Mihin kehitysapu oikeasti menee? Mistä voimme tietää, että varamme auttavat oikeasti köyhimpiä ja niitä, jotka apua eniten tarvitsevat? Tällaiset kysymykset ovat arkipäivää julkisessa keskustelussa siitä, miten kehitysyhteistyötä tulisi toteuttaa ja millaisia panostuksia olemme valmiita tekemään kehitysyhteistyön solidaarisuuden nimissä. 

 
Kansainvälinen YK:n päivä Ti, 2017-10-24 (All day)

United Nations Day

YK:n päivää juhlistetaan Yhdistyneiden kansakuntien peruskirjan eli YK:n toiminnan perustaneen dokumentin käyttöönottamisen kunniaksi. Päivä otettiin käyttöön jo vuonna 1948 ja YK:n yleiskokous on suositellut sittemmin, että päivä otettaisiin käyttöön maailmanlaajuisesti myös kansallisena lomapäivänä.

 
 
Before
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ti, 2017-10-24 11:00

Helsingissä YK:n päivän vietto alkaa perinteisesti Helsingin tuomiokirkossa vietettävällä monikulttuurisella jumalanpalveluksella. Tilaisuus on monikielinen.

Puheen pitää presidentti Tarja Halonen.

Jumalanpalveluksen jälkeen osallistujat ovat tervetulleita juhlakahveille Tuomiokirkon kryptaan (Kirkkokatu 18).

Tilaisuuden jälkeen Tuomiokirkon kryptassa (sisäänkäynti Kirkkokadun puolelta) tarjotaan YK:n päivän kakkukahvit.

Tilaisuus on kaikille avoin eikä vaadi ilmoittautumista.

 
 
 
 
Ti, 2017-10-24 13:0018:30'

Tänä vuonna YK:n päivänä keskustellaan kestävän kehityksen tavoitteista ja siitä, miten saamme kaikki mukaan toteuttamaan niitä. Paneelikeskustelussa ovat mukana muun muassa presidentti Tarja Halonen sekä ministeri Kai Mykkänen. Tilaisuudessa julkaistaan myös Tammen “Kirjava käsikirja kestävästä kehityksestä” sekä avataan YK-liiton YK:n ystävät-verkosto.