YK-liiton lausunto ulkoministeriön yleiskokouskuulemisessa

Suomen YK-liiton lausunto ulkoministeriön yleiskokouskuulemisessa 18.09.2018.

VAHVA YK – PAREMPI MAAILMA

Tämän päivän ehkä huolestuttavimpia kehityssuuntia on kansainvälisen yhteistyön ja yhdessä sopimisen kulttuurin kova kritiikki. Eikä vähiten siksi, että se tapahtuu samalla kun ongelmamme ovat yhä enemmän yhteisiä. Kuten myös YK:n pääsihteeri António Guterres totesi presidentti Niinistön Kultaranta-keskustelussa: maailmanlaajuisiin kriiseihin tarvitaan maailmanlaajuisia ratkaisuja.

Julkaistu: 18.9.2018

UNFPA hakee harjoittelijaa

YK:n väestörahasto UNFPA:n Pohjoismaiden toimisto Kööpenhaminassa hakee harjoittelijaa.

Julkaistu: 17.9.2018

Ilmoittautuminen YK:n päivän tilaisuuteen 2018 (Osa 1)

Hyvää kehitystä, huonoja uutisia? – YK:n päivän seminaari

Tervetuloa juhlistamaan YK:n päivää ja pohtimaan parempaa tulevaisuutta kanssamme Helsingin Musiikkitalolle 24.10.

Undefined

Opettaja: ota kestävä kehitys haltuun!

Ilmoittautuminen syksyn verkkokurssille kestävän kehityksen tavoitteista on nyt auki.

Julkaistu: 28.8.2018

Ilmoittautukaa lautapelikilpailuun ja tilaa työpaja!

Järjestämme kansainvälisen lautapelikilpailun 13-18-vuotiaille nuorille. Ideana on kehittää ja testata PowerTalk-lautapeliin peliskenaarioita ja roolihahmoja.

Julkaistu: 27.8.2018

Ilmoittautuminen Kestävä kehitys haltuun! -verkkokurssille (syksy 2018)

Syvennä tietämystäsi kestävästä kehityksestä ja ota haltuun uusia menetelmiä opetuksen tueksi

Kurssi on opettajille maksuton (muille 35e) ja verkkokurssimuotoinen täydennyskoulutus sisältää lisätietoa ja materiaalia kestävän kehityksen tavoitteista ja miten niihin päästään.

Lisätietoja kurssista täällä.

Kurssi on 1,5 opintopisteen laajuinen (noin 30 tuntia opiskelua). Syksyn kurssi aukeaa syyskuussa ja se tulee suorittaa 31.12.2018 mennessä. Suorituksen jälkeen saat osallistumistodistuksen.

Undefined

Kestävän kehityksen tavoitteiden toimeenpanosta vastaa jakautunut joukko

Kestävän kehityksen korkean tason poliittisesta foorumista on tullut kolmessa vuodessa varsinainen suurtapahtuma, jossa maat esittelevät omaa toimintaansa – kukin omalla tyylillään, kirjoittaa YK-liiton vaikuttamistyön vastaava Jenni Kauppila. Tänä vuonna foorumilla jouduttiin jopa äänestämään loppuasiakirjasta.

Julkaistu: 20.7.2018

Tekojen on vastattava puheita

Suomalaisten YK-järjestöjen toiminnanjohtajien mukaan YK tarvitsee Suomea ja Suomi tarvitsee YK:ta. Mitä epävarmempana ja epävakaampana ulkopoliittinen toimintaympäristömme näyttäytyy, sitä enemmän tarvitsemme kansainvälistä yhteistyötä. Lue lisää YK-järjestöjen tapaamisesta ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen kanssa.

Julkaistu: 21.6.2018

Uusi mittava soiden ja metsien ennallistamisohjelma kasvattaa Suomen hiilinieluja

Euroopan investointipankki, Osuuskunta Lumimuutos ja hollantilainen Rewilding Europe käynnistävät kansallisesti merkittävän suo- ja metsäluonnon ennallistamisohjelman nimeltään ”Landscape Rewilding in Finland”.

Julkaistu: 14.6.2018

Sallamaari Muhonen kansalaisjärjestöjen edustajaksi yleiskokousdelegaatioon

Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Sallamaari Muhonen on nimitetty YK:n yleiskokousdelegaatioon kansalaisjärjestöjen yhteiseksi edustajaksi vuodelle 2018.

Julkaistu: 7.6.2018

Sivut