Diplomacy in a Changing Global Environment

We welcome you to a seminar on the possibilities and challenges of diplomacy in today’s increasingly complex policy environment. The seminar will explore the consequences of a changing diplomatic environment to international cooperation and its credibility.

Julkaistu: 16.2.2018

Helvi Sipilä edisti naisten oikeuksia YK:ssa ja Suomessa

Helvi Sipilä (1915–2009) on tullut suomalaisille tunnetuksi muun muassa ensimmäisenä naisehdokkaana Suomen presidentinvaaleissa 1982. Kansainvälisesti hän on myös tullut tunnetuksi ensimmäisenä naisena YK:n apulaispääsihteerin virassa 1972–80.

Julkaistu: 16.2.2018

Helena Rannan juhlaseminaari: Naiset, rauha ja ihmisoikeudet

Seminaari juhlistaa sitä, että oikeushammaslääketieteen professori Helena Rannalle myönnettiin vuonna 2017 Lysistrata-rauhanpalkinto elämäntyöstään ihmisoikeuksien puolustajana ja rauhan edistäjänä.

Julkaistu: 8.2.2018

"Arktisella neuvostolla on suuri merkitys alkuperäiskansojen näkökulmasta"

Arktisessa neuvostossa keskeistä on alueen alkuperäiskansojen osallistuminen aluetta koskevaan päätöksentekoon. Suomen Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Tiina Sanila-Aikio vastaa kysymyksiin koskien neuvostoa ja saamelaisten tilannetta Suomessa.

Julkaistu: 6.2.2018

SAKK pitää yllä ja kehittää saamelaiselinkeinojen osaamista

Saamelaisalueen koulutuskeskus SAKK on ammatillinen oppilaitos, jossa opetetaan mm. saamenkäsitöitä, poronhoitoa ja saamen kieliä. Se on arktisen alueen osaamisen säilyttämisessä ja kehittämisessä erityisessä asemassa Suomessa ainoana saamelaiselinkeinoja opettavana ammattikouluna.

Julkaistu: 1.2.2018

Ilmoittautuminen Kestävä kehitys haltuun! -verkkokurssille

Syvennä tietämystäsi kestävästä kehityksestä ja ota haltuun uusia menetelmiä opetuksen tueksi!

Kurssi sisältää lisätietoa ja materiaalia kestävän kehityksen tavoitteista sekä siitä, mitä tavoitteet tarkoittavat ja miten niihin päästään. Itseopiskeltavalla verkkokurssilla perehdytään eri tavoitteiden teemoihin myös asiantuntijapuheenvuorojen tuella.

Kurssi on suunnattu etenkin opettajille ja kasvattajille täydentämään heidän osaamistaan kestävän kehityksen teemoissa. Lisätietoja kurssista täällä.

Undefined

Vinkkejä hyvien kehitysuutisten kirjoittamiseen

YK-liiton opas positiivisten kehitysteemaisten uutisten kirjoittamiseen on nyt julkaistu. Hae omasi Educa-messuilta tai tilaa postitse!

Julkaistu: 25.1.2018

Ilmoittaudu Kestävä kehitys haltuun! -verkkokurssille

Nyt voit ilmoittautua suorittamaan YK-liiton Kestävä kehitys haltuun -verkkokurssin kevään 2018 aikana. Kurssi on suunnattu yläkoulun, lukion, ammatillisille ja vapaan sivistystyön opettajille.

Julkaistu: 17.1.2018

YK-liitto Educassa: Millaista sivistystä tarvitsemme?

Opetussuunnitelman mukaan perusopetuksessa tunnistetaan kestävän kehityksen ja ekososiaalisen sivistyksen välttämättömyys, toimitaan sen mukaisesti ja ohjataan oppilaita kestävän elämäntavan omaksumiseen. Miten toteuttaa tätä kouluissa? Keskustelemassa Jutta Urpilainen, Arno Kotro ja Hannele Cantell.

Julkaistu: 15.1.2018

YK-liitto hakee harjoittelijaa keväälle

Harjoittelijan tehtävät liittyvät YK-liiton globaalikasvatushankkeisiin ja viestintään.

Julkaistu: 20.12.2017

Sivut